10 dages cykelrejse fra Passau til Wien

En ægte cykelklassiker langs Donau fra Sydtyskland til Østrigs hovedstad

Cykelstierne langs Donau er nok Europas mest berømte og elskede cykelstier. Vi cykler langs Donaus slyngninger ved Schlögen, gennem det historiske Nibelungengau til højdepunktet Wachau.
De kulturelle oplevelser står i kø - bl.a. Passaus domkirke, det imponerende kloster Stift Melk samt byerne Dürnstein og Krems. Ved rejsens mål i Wien venter sprudlende charme samt et utal af cafeer og vinrestauranter.

Pris fra:
9.520,-
Dage:10
• Bustransport i 4* turistbus
• Transport af cykel i specialbygget cykeltrailer
• 9 x overnatning på 3*** hoteller
• 9 x morgenbuffet
• 7 x middag på hotel
• 1 x middag på vinrestaurant
• 6 x frokost/picnic
• Cykelrundtur i Passau
• Besøg i Passauer Dom
• Besøg i Stift Wilhering
• Besøg i Stift Melk
• Besøg i Stift Klosterneuburg
• Guidet byrundtur i Wien
• Dansk rejseleder/cykelguide
• Lovpligtige skatter og afgifter
Transportmåde:Bus med cykeltrailer
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1: Danmark - Passau
Efter endt opsamling køres til Gedser, hvor vi skal med færgen til Rostock. Mulighed for tilkøb af morgenbuffet ombord. Vi fortsætter til Passau med passende pauser undervejs. Hen på aftenen ankommer vi til vores overnatningshotel, hvor vi skal spise middag.
 
Dag 2: Passau – Schlögen
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Vi starter dagen med at cykle rundt i Passau og aflægge den berømte domkirke et besøg. Herefter cykler vi det korte stykke ind i Østrig til Donaus berømte slyng ved Schlögen. Frokost undervejs. Resten af dagen på egen hånd til afslapning i Schlögen, hvor vi skal overnatte. Middag på hotellet.
Ca. 40 km cykling
 
Dag 3: Schlögen – Linz
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Vi starter dagen med at cykle langs Donaus berømte dobbeltslyng og videre forbi ruiner af gamle borge. Dagens kulturelle højdepunkt er et besøg i stiftet Wilhering. Vi spiser frokost, inden vi fortsætter forbi slottet Ottensheim til delstatshovedstaden Linz, hvor resten af dagen er afsat til at udforske byen på egen hånd. Middag på hotellet.
Ca. 40 km cykling.
 
Dag 4: Linz – Grein
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Fra Linz cykler vi stadig langs Donau til byen Enns, som er Østrigs ældste by. Byens kendetegn er det 60 meter høje klokketårn på det hyggelige torv. Vi spiser frokost, inden vi cykler videre over Mathausen og forbi borgen Clam til Grein, hvor vi skal overnatte. Middag på hotellet.
Ca. 65 km cykling.
 
Dag 5: Grein – Emmersdorf
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Efter en kort rundtur i den maleriske by Grein cykler vi videre gennem Strudengau med sine skønne øer til Ybbs. Undervejs spiser vi frokost. Vi fortsætter videre forbi et Donaukraftværk til klosteret Stift Melk med sit berømte abbedi, som vi ser nærmere på. Herefter fortsætter vi til vores hotel i Emmersdorf. Middag på hotellet.
Ca. 60 km cykling.
 
Dag 6: Emmersdorf – Tulln
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Dagens cykelrute fører os gennem Wachau forbi ruinerne af borgen Aggstein og klippen Teufelsmauer (djævelens mur) til Spitz. Herfra cykler vi via Dürstein kaldet ”Wachaus perle” til Krems, den ældste by i Niederösterreich. Vi holder frokostpause et passende sted, inden turen går videre gennem Fugleparadiset til atomkraftværket Zwentendorf, hvor bussen samler os op og kører os det sidste stykke til den romerske by Tulln, hvor vi skal overnatte. Middag på hotellet.
Ca. 60 km cykling.
 
Dag 7: Tulln – Wien
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. På vej til vores mål cykler vi langs højderne af Wienerwald til Klosterneuburg. Her gør vi et kort stop for at se nærmere på det imponerende stift og spise frokost, inden vi først på eftermiddagen når vores endelige mål Wien. På en byrundtur til fods lærer vi hovedstaden og dens seværdigheder at kende. Aftenen tilbringer vi i en af de berømte vinrestauranter kaldet Heuriger i bydelen Grinzing, hvor vi spiser middag.
Ca. 40 km cykling.
 
Dag 8: Wien
Morgenbuffet på hotellet. Hele dagen på egen hånd i Wien til at opleve nogen af de mange skønne seværdigheder i byen. Frokost og middag på egen hånd.
 
Dag 9: Wien - Herrieden
Efter morgenbuffeten og tjek ud begiver vi os i bussen mod Danmark med passende pauser undervejs til vores overnatning i Herrieden. Middag på hotellet.
 
Dag 10: Herrieden - Danmark
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud inden vi sætter kursen mod Rostock, hvor der er tid til at grænsehandle, inden vi tager færgen. Mulighed for at tilkøbe frokostbuffet ombord. Efter ankomsten til Gedser køres retur til opsamlingsstederne.
 
Turens samlede sværhedsgrad: 1,25
Turen gennemføres ved min 30 deltagere.
 
Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet

Afgange og priser

AfrejseDestinationLedige pladserFra pris
29/710 dages cykelrejse fra Passau til WienMere end 89.520,-Bestil