8 dages cykelrejse fra Prag til Dresden

Fra den gyldne by Prag til verdenskulturarv i Dresden
 
Besøg på slottet i Mělník, den gamle kongeby Litoměřice og cykling gennem den imponerende Porta Bohemica er blot nogle af rejsens mange oplevelser. Vi besøger små romantiske byer, vinområdet omkring Mělník samt historiske mindesmærker som borgruinen Hrad Střekov og festningen Königstein. Desuden sejler vi en tur på Elben fra Königstein til Pirna. Rejsen afsluttes med et besøg i den berømte Frauenkirche i Dresden.
Pris fra:
7.965,-
Dage:8
• Bustransport i 4* turistbus
• Transport af cykel i specialbygget cykeltrailer
• 7 x overnatning på 3*** hoteller
• 7 x morgenbuffet
• 7 x middag
• 5 x frokost/picnic
• Guidet byrundtur i Prag
• Rundvisning og vinsmagning på slottet Mělník
• Entré til Theresienstadt
• Rundvisning på slottet Hrad Střekov
• Entré til Königstein
• Sejlads fra Königstein til Pirna
• Dansk rejseleder/cykelguide
• Lovpligtige skatter og afgifter
Transportmåde:Bus med cykeltrailer
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1: Danmark - Prag
Efter endt opsamling køres til Gedser, hvor vi skal med færgen til Rostock. Mulighed for tilkøb af morgenbuffet ombord. Vi fortsætter til Prag med passende pauser undervejs. Hen på aftenen ankommer vi til vores hotel, hvor vi skal spise middag.
 
Dag 2: Prag
Morgenbuffet på hotellet. Dagen er afsat til at se nærmere på Prag. Vi starter med en byrundtur, som afsluttes ved det astronomiske ur kl. 12. Resten af eftermiddagen og frokost på egen hånd. Middag på hotellet.
 
Dag 3: Prag – Mělník
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Bussen kører os til bydelen Troya, hvorfra vores cykelrejse starter. Ruten fører os over Kralupy til slottet Nelahozeves. Undervejs spiser vi frokost. Vi fortsætter gennem det flotte landskab til byen Mělník, der er berømt for sit slot, som overvåger sammenløbet af floderne Moldau og Elben. Efter middag på hotellet skal vi besøge slottet til en vinsmagning.
Ca. 55 km cykling.
 
Dag 4: Mělník – Litoměřice
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. I dag cykler vi lidt væk fra Elben og ind i nationalparken Korichinsky. På strækningen oplever vi damme og små søer samt bizare klippe- og vulkanformationer. På højdedraget Duba kan vi ved klart vejr se helt til Iserbjergene. Frokostpause et passende sted. Dagens etape ender ved slotsparken Zahrádky, hvor bussen henter os og kører os det sidste stykke til mindesmærket for kz-lejren Theresienstadt, som vi skal besøge. Overnatning i kongebyen Litoměřice. Middag på hotellet.
Ca. 60 km cykling.
 
Dag 5: Litoměřice – Děčín
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. På dagens etape cykler vi langs med Elben gennem Porta Bohemica til Aussig. På vejen passerer vi flotte borge og slotte, der rager op i landskabet langs med floden. Vi skal besøge den berømte borgruin Hrad Střekov (på tysk Schreckenstein), hvor vi har et flot syn ud over Elbdalen. Efter frokostpausen cykler vi videre til dagens mål i byen Děčín. Middag på hotellet.
Ca. 55 km cykling.
 
Dag 6: Děčín – Pirna
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Vi starter med at cykle til Elbens sandstensbjerge. Ved Hřensko krydser vi den tjekkisk-tyske grænse og fortsætter til Bad Schandau, hvor vi går en tur i byen, inden vi spiser frokost. Bagefter kører bussen os til fæstningen Königstein, som vi ser nærmere på. Efterfølgende venter os en skøn sejltur til Pirna, hvor vi bl.a. sejler forbi et af Tysklands berømteste naturmindesmærke ved Bastei. Vi overnatter i Pirna. Middag på hotellet.
Ca. 30 km cykling.
 
Dag 7: Pirna – Dresden
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Efter morgenmaden cykler vi til Dresden, hvor vi på vores byrundtur cykler forbi slottet Pillnitz, den smukke kakkelvæg, Semperoperaen og til sidst den berømte Frauenkirche, som vi besøger. Undervejs spiser vi frokost. Vi tjekker ind på vores hotel og har resten af eftermiddagen på egen hånd. Middag på hotellet.
Ca. 30 km cykling.
 
Dag 8: Dresden - Danmark
Efter morgenbuffet på hotellet tjekker vi ud og kører med passende pauser undervejs til Rostock, hvor der er mulighed for at grænsehandle, inden vi sejler til Gedser. Mulighed for tilkøb af frokostbuffet ombord. Efter ankomsten til Gedser køres retur til opsamlingsstederne.
 
Turens samlede sværhedsgrad: 1,5
Rejsen gennemføres ved min. 30 deltagere.
 
Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet

Afgange og priser

AfrejseDestinationLedige pladserFra pris
1/78 dages cykelrejse fra Prag til DresdenMere end 87.965,-Bestil