Cuba BBB 2017

Cuba med dansk rejseleder

Rejs til Cuba med dansk rejseleder på denne 13 dages rundrejse i det vestlige Cuba.

Tag med på denne fantastiske 13 dages Cuba-rundrejse med erfaren dansk rejseleder. Vi oplever hovedstaden Havana - naturskønne Viñales - Santa Clara med Che Guevara- arkitektoniske Cienfuegos - koloniale Trinidad - tropeøen i Santa Maria og meget meget mere.

I Cuba bruger man udtrykket BBB (Bueno, Bonito, Barato) om ting som er gode, smukke og billige. Det er præcis, hvad der er skabt med denne unikke rundrejse, der er en blanding af oplevelser og afslapning ved fantastiske strande.

Rejs til Cuba og mød cubanerne, som er en blanding af indianere, europæere, afrikanere og russere. Befolkningen har gennem tiden været udsat for slaveri, angreb fra pirater og har kæmpet i revolutioner. Meget er forandret med tiden, men der er meget som er uforandret -  kilometerlange kridhvide strande, den smukke tropiske natur, de koloniale byer og den gæstfrie lokalbefolkning.

Efter en rejse til Cuba med dansk rejseleder forstår man hvorfor Christoffer Columbus kaldte Cuba for "det smukkeste land mennesket har set". 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Afrejse 8/3 med Air Canada fra København.

Flyforbindelse med Air Canada:
Udrejse via Toronto
AC 883 København-Toronto 1215 -1455
AC1752 Toronto - Havana 1825 -2205

Hjemrejse via Toronto
AC1749 Havana- Toronto 1245 1615
AC 882 Toronto - København 2105 1045+1

Dag-til-dag program
Dag 1 Afrejse og ankomst til Havana
Dag 2 Havana - Byrundtur
Dag 3 Havana - Viñales - Havana
Dag 4 Havana - Hemingway
Dag 5 Havana - Guama - Cienfuegos
Dag 6 Cienfuegos - Trinidad
Dag 7 Trinidad - byrundtur
Dag 8 Trinidad - All inclusive strand
Dag 9 Trinidad - Santa Clara - Santa Maria
Dag 10 Santa Maria
Dag 11 Santa Maria - Havana
Dag 12 Havana - Hjemrejse
Dag 13 Hjemkomst til Danmark

Dag 1: Ankomst til Havana
I rejser til Cuba med Air Canada over Toronto. Ved ankomst til Havana lufthavn er der sørget for transport til vores godt beliggende hotel i Havana, hvor vi skal bo de næste 4 nætter.
Overnatning i Havana på turistklasse hotel med morgenmad.

Dag 2: Havana - Byrundtur
Efter morgenmaden på hotellet bruges dagen på en byrundtur i det gamle Havana. Vi besøger Parque Central, Capitolio, og de fire vigtigste pladser: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S. Francizco og Plaza Vieja.
Derefter går turen til Havana Club-museet, hvor vi skal høre om rommens historie. Der vil også være mulighed for at gøre stop for at tage billeder ved nogle af de mest betydningsfulde steder som fx "Revolutionspladsen" og "Colon kirkegården". Efter en frokost på Restaurant La Mina er der guidet tur gennem revolutionsmuseet.
På vejen tilbage mod hotellet er der stop på den kendte restaurant ”El Floridita”, hvor Hemingway er foreviget i baren. Det var her Hemingway drak sin daiquiri. 
Denne dag er frokost inkluderet (med en drink). Vi inkluderrer også velkomstmiddag.
Overnatning i Havana på turistklasse hotel med morgenmad

Dag 3: Havana - Viñales - Havana
Denne dag skal vi en tur til den frodige og smukke Viñales dal. På vejen til Viñales kan vi se den betagende bjergkæde "Rosario" og de mange landdistrikter. Vi besøger en ægte cubansk cigarfabrik og ser, hvordan de mange cigarer bliver fremstillet. Efter besøget på fabrikken kører vi videre ud til Viñales-dalen, hvor vi kan få nogle fantastiske billeder fra udkigsposten "Los Jazmines". Efter at have nydt den smukke udsigt går turen ud til en gård, hvor der dyrkes tobak til cigarerne. Området er verdensberømt for tobakkens kvalitet.
Turen går derefter videre til Dos Hamanas-dalen, hvor vi kan se det enorme forhistoriske vægmaleri. Det er også her, vi spiser frokost.
Den sidste oplevelse på denne fantastiske dag går til en gammel indiansk grotte Cueva del indio. Der skal vi på en utrolig bådtur på den underjordiske flod i grotten.  Efter denne oplevelsesrige dag vender turen tilbage til hotellet i Havana.
Frokost er inkluderet denne dag (med en drink).
Overnatning i Havana på turistklasse hotel med morgenmad.

Dag 4: Havana - Hemingway
Vi begynder Hemingway-dagen med at køre ud til Hemingway-museet, hvor vi ser hans landsted La Vigia, som var Hemingways hjem i en årrække. Huset er skænket til den cubanske stat og står nogenlunde, som Hemingway forlod det. Derefter går turen videre til fiskerlandsbyen Cojimar, hvor Hemingways yacht Pilar ligger. Her tager vi en spadserertur til den gamle marina. Efter frokost på Terrazas de Cojimar (hvor Hemingway efter sigende skrev ”Den gamle mand og havet”), har vi et stop ved Kristus monumentet og besøger El Morro-Cabana fæstningen, hvorfra der er en skøn udsigt over Havana. Dagen slutter af med dansk kunst. I 1967 var Asger Jorn gæst ved en kongres i Havanna. Imidlertid kedede han sig og brugte sine kunstneriske evner i stedet for. Det udmøntede sig i en række vægmalerier i bygningen, som i dag huser Det Historiske Revolutionsarkiv. Malerierne afbilder tiden før, under og efter revolutionen på Cuba og er for nylig blevet restaureret med danske støttemidler.
Frokost er inkluderet (med en drink).
Overnatning i Havana på turistklasse hotel med morgenmad.

Dag 5: Havana – Cienfuegos
I dag tager vi afsked med Havana og drager mod Cienfuegos. Turen går igennem sumpområdet Guama, hvor vi besøger en krokodillefarm, hvor det er muligt både at se den almindelige amerikanske krokodille men også den sjældne cubanske krokodille. Bagefter tager vi en bådtur til indianerlandsbyen Taino, hvor vi får et indblik i, hvordan indianerne levede og boede for over 500 år siden. Man kan forestille sig, hvordan det hele så ud, da Columbus ankom til øen.
Efter frokost på restaurant La Boca de Guama, tager vi videre til vores hotel i Cienfuegos. Om aftenen spiser vi middag på hotel Jagua i Cienfuegos.
Frokost (med en drink) og middag er inkluderet.
Overnatning på turistklasse hotel i Cienfuegos med morgenmad.

Dag 6: Cienfuegos - Trinidad
Dagen starter med en byrundtur i den smukke koloniale by Cienfuegos med cirka 150.000 indbyggere. Byen regnes for én af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Byrundturen tager os forbi Cienfuegos gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv,
Turen fortsætter derefter til Trinidad, som er utrolig charmerende med brostensbelagte gader mellem de maurisk inspirerede huse med røde teglsten og kulørte gitre for vinduerne. Byen betegnes som en af verdens bedst bevarede koloniale byer. Det var herfra Hernan Cortés sejlede, når han skulle til Mexico og erobre.
Vi ankommer derefter til vores bed and breakfast i centrum og resten af dagen er fri til egne oplevelser.
Frokost er inkluderet.
Overnatning på udvalgt Casa i Trinidad (bed and breakfast).

Dag 7: Byrundtur
Idag skal vi på en spændende byrundtur i Trinidad og omegn. Denne dag kører vi ud til Sukkermøllernes dal, hvor vi besøger møllen Manaca Iznaga. Vi spiser frokost på lokal restaurant og får derefter en historisk byrundtur i Trinidad by , som tager os til Plaza Mayor med besøg på Casa de la Trova og La Canchachara, hvor der er mulighed for at få en lokal drink og se de lokales kunst.
Overnatning i Trinidad (Bed and Breakfast).

Dag 8: Trinidad, tid til afslapning
Den næste dag er fri til egen disposition. Vi har inkluderet transport og adgang til Hotel Costa Sur, hvor vi kan benytte hotellets all inclusive faciliter hele dagen til kl. 17. Alternativt ligger den dejlige Ancon-strand ca. 15 minutters kørsel fra Trinidad. Det er nemt at tage en taxi ud til stranden.
Rejselederen kan hjælpe med udflugter. 
Overnatning i Trinidad (bed and breakfast).

Dag 9: Trinidad  - Santa Clara - Santa Maria
I dag er det tid til at komme videre ud til de gode strande. Vi starter med at køre til Santa Clara, hvor vi finder Che Guevaras mausoleum, for Che lever stadig i Cuba - i ånden i altså. Alle steder rundt på øen hænger det ikoniske billede af revolutionæren, ministeren, oprøreren og nationalhelten Ernesto Che Guevara. I 1997 blev hans jordiske rester fragtet fra Bolivia, hvor han blev henrettet og begravet, til Santa Clara. Stedet er berømt fordi han her ledte et af de sidste slag i den cubanske revolution i slutningen af 1958. 
Vi kører derefter det sidste stykke ad den ca. 48 km lange vej, der fører os fra fastlandet til paradisøen Cayo Santa Maria
Overnatning i Santa Maria på godt strandhotel (all inclusive).

Dag 10: Santa Maria
Denne dag er fri til afslapning uden arrangement, hvor vi kan slappe af og fordøje de sidste dages mange indtryk.
Der er rig mulighed for afslapning i en liggestol på den skønne strand eller ved hotellets swimmingpool, nyde lækre cubanske drinks i strandbaren og spise på en af hotellets mange restauranter. 
Overnatning i Santa Maria (all inclusive).

Dag 11: Santa Maria - Havana
Formiddagen er fri til egen disposition. Senere på dagen køre vi tilbage til Havana for at overnatte sidste nat inden afrejse.
Overnatning på turistklasse hotel i Havana med morgenmad.

Dag 12: Havana - Hjemrejse
Efter morgenmad på hotellet kører vi til Havanas lufthavn og vores hjemrejse kan begynde.

Dag 13: Hjemkomst til Danmark
Ved frokosttid lander vi tilbage i Danmark med kufferten fuld med skønne oplevelser. En dejlig rejse er slut.
 

Hoteller på rundrejsen

 • Havana: Hotel Chateau Miramar (Morgenmad)
 • Cienfuegos: Hotel Pasacaballo (Morgenmad)
 • Trinidad: Casa i Centrum (Morgenmad). Dette er bed and breakfast.
 • Santa Maria: Hotel Sol Cayo Santa Maria. (All-inclusive)
 • Havana: Hotel Copacabana (morgenmad)

 

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur København – Havana med Air Canada
 • Fuld forplejning på den oversøiske flyvetur
 • Alle flyskatter og afgifter
 • Al transport, udflugter og entréer jf. program
 • 11 nætter i delt dobbeltværelse på turistklassehoteller/Casa Particular 
 • Forplejning i henhold til program
 • Tillæg for ansvarsrisiko
 • Dansk rejseleder ved minimum 12 deltagere
 • Lokale guider
 • Afrejseskat (25 CUC)
 • Visum til Cuba (kr. 485,-)

 

Prisen inkluderer ikke

 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Adm. og konkursdækning iht. Rejsegarantifonden (kr. 150,-)
 • Drikkevarer og Drikkepenge (beregn ca. kr. 300,-)
 • Tillæg for eneværelse (kr. 2.790,-)


Teknisk arrangør: Svane Rejser

Hotel

Hotelpakke - Flyrejse Cuba marts 2017

Hotelpakke - Flyrejse Cuba marts 2017

I Havana bor vi på Hotel Chateau Miramar I Cienfuegos bor vi på Hotel Pasacaballo I Trinidad bor vi på Casa i Centrum. I Santa Maria bor vi på Hotel Sol Cayo Santa Maria I Havana bor vi på Hotel Copac...