Cuba solorejse for 50+ med dansk rejseleder

Denne solorejse er for personer, som ønsker at rejse sammen med andre ligesindede, som også rejser alene.

Drømmer du også om at komme til Cuba? Så tag med på vores kultur- og badeferie i marts måned. Denne rejse kombinerer ophold i den spændende hovedstad Havana, med den smukke Trinidad by og afsluttes med et ophold ved Varaderos kridhvide sandstrande. Undervejs gør vi også stop i Playa Larga, også kaldet Svinebugten, samt et kulturelt stop i Santa Clara for at besøge Che Guevaras mausoleum. Turen foregår i et roligt tempo – vi skal både have tid til at opleve, nyde, fordybe os, slappe af og have det sjovt i hinandens selskab.

På rejsen skal vi i Havana og Trinidad på privat på casa particulares og i Varadero skal vi bo på en all inclusive resort lige ned til stranden. Alle overnatninger er i enkeltværelser.

Vi har en rigtig spændende udflugt inkluderet i Havana, hvor vi både skal ud at køre i amerikanerbil og se de største seværdigheder. I samarbejde med vores danske rejseleder kan vi derudover også hjælpe med at arrangere udflugter - alt efter hvor meget du nu har lyst til at komme ud at opleve – vandreture, salsaundervisning, cubanske koncerter, sejlture, kulturelle udflugter, dase på stranden… Der er et hav af muligheder…

Vi glæder os allerede til at nyde tonerne af cubansk salsa musik, med et glas cubansk rom i hånden, under en stjerneklar caribisk himmel – skal du med?

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Flyforbindelse
Air France: 24. marts København – Paris 10.05 - 12.05
Air France: 24. marts Paris - Havana 16.50 - 22.25

KLM: 04. april Havana - Amsterdam 16.35 - 08.05 (05. april)
KLM: 05. april Amsterdam - København 12.35 - 13.55

Rejsen kort beskrevet:
Dag 1: Afrejse fra Danmark til Cuba, transport til vores overnatning i Havana
Dag 2: Havana - Velkomstmøde og 3-i-én-tur i amerikaner bil og gåtur i det gamle Havana
Dag 3-4: Tid til at udforske Havana
Dag 5: Transport fra Havana til Trinidad med 2 timers stop i Playa Larga til svømmetur og frokost 
Dag 6-8: Dejlige dage i Trinidad
Dag 9: Transport fra Trinidad til Varadero med stop i Santa Clara
Dag 10-11: Badeferie i Varadero
Dag 12: Hjemrejse
Dag 13: Hjemkomst til Danmark

Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana
Vi rejser fra Københavns lufthavn ca. den 24. marts og flyver til Havana. Det er muligt at flyve fra Billund/Aalborg mod et tillæg – kontakt os for yderligere oplysninger. Vi ankommer og bliver i lufthavnen mødt af vores rejseleder og kørt til vores "kontakt Casa" i det centrale Havana. Herfra bliver vi fordelt på vores forskellige Casa Particular. Casas Particulares, som på dansk betyder privat indkvartering, er den cubanske udgave af ”Bed and Breakfast”. Ved at bo på denne måde kommer vi i kontakt med cubanerne og det ”rigtige Cuba” og oplever hvordan livet er hjemme hos cubanerne. Morgenmad er inkluderet i vores overnatninger, men det er også muligt at bestille frokost og aftensmad her. Disse måltider er, i følge vores mange rejsende, nogle af de bedste måltider de har fået i Cuba. Vi bor gerne 2-4 stykker i samme hus, naturligvis i hvert vores værelse, med eget bad og toilet. 
Er vi ikke alt for trætte ved ankomsten kan vi gå en tur ned til den gamle bydel og finde lidt at spise, inden vi siger godnat og på gensyn i morgen.
Overnatning: Casa particular i Havana

Dag 2 Havana - byrundtur
Efter morgenmad på vores casa mødes vi til et kort ”velkommen til Cuba” møde. Herefter skal vi på en spændende 3-i-én-tur rundt i Havana. Vi skal både gå rundt til de gamle pladser og smukke bygninger, hvor vi skal høre om historien og køre rundt i en af de ikoniske gamle amerikaner biler. Undervejs lægger vi vejen forbi en bank, hvor vi kan veksle/hæve penge, hvis vi ikke har nået dette i lufthavnen. I løbet af eftermiddagen skal spise frokost på en lokal cubansk restaurant.
Efter frokosten har vi mulighed for at gå rundt og opleve mere af byen. Vi kan eventuelt tage hen til hotel Nacional, hvor vi kan slappe af i deres smukke have med flot udsigt over Maleconen. I haven kan man få de bedste piña coladaer (ikke inkluderet). Vi slutter aftenen af med en dejlig middag på en lokal restaurant.
Overnatning: Casa particular i Havana
Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Dag 3–4 To dage i Havana til fri afbenyttelse
De næste to dage i Havana er til fri afbenyttelse. Her er et hav af forskellige muligheder: Måske en dagstur til den frodige Viñales dal eller en tur i fodsporet på Hemmingway. Vil du hellere blive i Havana, kan vi tage en tur i de røde hop on-hop off busser og bl.a. besøge det gamle fort, som man kan se på den anden side af bugten. Der er også mulighed for at besøge stranden, som ligger lidt øst for Havana. En absolut sjov oplevelse er at besøge den store kirkegård El Colon – og evt. få en guidet rundvisning af en af de dygtige engelsktalende guider på kirkegården. Kirkegården oser af historie og har nogle virkelig imponerende gravsteder, som man ikke ser magen til ret mange steder. For dem som har lyst kan vi arrangere en salsaundervisningstime, så vi er klar til en sving om, - hvis vi vælger at tage til koncert en af aftenerne.
Overnatning: Casa particular i Havana
Måltider: Morgenmad

Dag 5 Transport fra Havana til Trinidad (320 km) med stop i Playa Larga
I dag skal vi videre mod den smukke Trinidad by. På vejen dertil gør vi et stop i den smukke bugt Playa Larga, også kaldt svinebugten. Her findes naturlig skabte pools, som vi skal bade i og nyde de smukke omgivelser. Her vil vi også spise en god frokost på et lokalt spisested inden vi hopper ind i bussen igen og fortsætter videre mod dagens endelig destination. Trinidad er helt unik - en helt utroligt velbevaret kolonial by, der med sine brostensbelagte gader, lave huse med farverige facader og bilfri centrum, danner rammen om mange timers slentren omkring. Om aftenen kan man finde flere små hyggelige spillesteder, hvor man kan nyde cubansk musik og kølige drinks i de varme caribiske sommernætter. Vel fremme i Trinidad, bliver vi mødt af vores lokale samarbejdspartner, som viser os vej til vores private indkvarteringer, hvor vi skal tilbringe de næste 4 nætter. Når vi alle er fundet os tilrette i vores casa’er, mødes vi og går samlet en tur ind til byen. Her finder vi en hyggelig restaurant og går måske ud om aftenen og nyder aftenlivet i byen.
Overnatning: Casa particular i Trinidad
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 6 Trinidad
Efter morgenmaden kan vi mødes og gå en tur ind til byen. her kan vi lægge vejen forbi nogle af de mange spillesteder, små markeder og måske besøge et af muserne der findes i byen.
Eftermiddagen og aftenen er til fri afbenyttelse, måske frister et besøg til den smukke caribiske strand Ancon – hvor en kølig dukkert og en smuk solnedgang kan nydes.
Overnatning: Casa particular i Trinidad
Måltider: Morgenmad

Dag 7-8 To dage i Trinidad
De næste to dage har vi til at nyde Trinidad by og de fine omgivelser. Vi kan tage en tur op til Topes de Collantes – de skønne bjerge, som omgiver Trinidad. Det er en fin dag med vandring og evt. en dukkert i vandfald eller hvad med en afslappende sejltur i katamaran med snorkelstop? Her kan også arrangeres cykelleje eller salsaundervisning. Igen er mulighederne mange – og helt op til hvad man nu har lyst til.
Overnatning: Casa particular i Trinidad
Måltider: Morgenmad

Dag 9 Transport fra Trinidad til Varadero (270 km) med stop i Santa Clara
I dag går turen fra Trinidad mod Varadero. Vi kører tværs over landet og gør et stop i den historiske by Santa Clara. Her skal vi besøge Che Guevara’s mausoleum og høre om historien og revolutionen. Vi finder os et hyggeligt sted hvor vi skal smage på dejlig lokal frokost, inden vi kører videre mod vores hotel, som ligger lige ned til den dejlig strand i Varadero.
Varadero er en 20 km. lang tange og er Cubas ældste ferie/bade destination. De første 5 km. består af Varadero by, som rummer små turistmarkeder, mindre butikker og restauranter. Stranden er helt fantastisk og løber langs hele tangen. Vi skal bo på Hotel Tuxpan som har all inclusive koncept, hvilket vil sige at alle måltider samt drikkevarer er inkluderet i prisen. Hotellet har et hyggeligt pool område og tilbyder flere gratis aktiviteter i løbet af dagen. Vel fremme kan vi nyde godt af hotellets all inclusive faciliteter og underholdning om aftenen.
Overnatning: Hotel i Varadero
Måltider: Morgenmad i Trinidad, frokost i Santa Clara og all inclusive i Varadero

Dag 10-11 Varadero
For morgenmenneskerne kan en tur ned på stranden tidligt om morgenen anbefales: Her kan man nyde synet af pelikanerne der dykker efter deres morgenmad. Ellers er dagene til fri afbenyttelse. Er man ikke til at dase hele dagen ved poolen eller på stranden, kan vi tage en tur i de røde hop on-hop off busser, som kører rundt på hele Varadero tangen. Her kan vi se det hele lidt ”for oven” – fra første etage i bussen eller vi kan tage en vandre tur rundt i Varadero by. Vi kan blandt andet besøge ”Josone Parken” – hvor de laver piña colader, som er i skarp konkurrence til dem på Hotel Nacional i Havana. Der er også muligheder for udflugter – måske en tur med katamaran ud til den ”Hvide ø” eller måske en snorkeltur ud til Saturn grotterne.
Overnatning: Hotel i Varadero
Måltider: All inclusive

Dag 12 Hjemrejse
Så er vi nået sidste dag på vores hyggelige tur rundt i Cuba. Vi har lige tid til en dukkert og de sidste indkøb, inden vi bliver hentet og kørt mod Havana lufthavn. Vi følges hele vejen hjem og tager afsked med hinanden igen hjemme i Danmark. En dejlig tur er nu slut – og vi vender hjem med bagagen fyldt af gode oplevelser og nye bekendtskaber – og hvem ved - måske vi ses igen en anden gang?
Måltider: Morgenmad

Dag 13 Hjemkomst til Danmark

Hoteller på rundrejsen (vejlende):
 • Havana: Casa Particular (privat indkvartering)
 • Trinidad: Casa Particular (privat indkvartering)
 • Varadero: Hotel Tuxpan
Der tages forbehold for ændringer i programmet

Prisen inkluderer:
 • Flyrejse København - Havana t/r
 • Skatter, afgifter og brændstoftillæg
 • Forplejning ombord på de oversøiske flystrækninger
 • 4 nætter på Casa Particular i Havana i enkeltværelse
 • 4 nætter på Casa Particular i Trinidad i enkeltværelse
 • 3 nætter på Hotel Tuxpan i Varadero i enkeltværelse
 • Morgenmad alle dage og all inclusive i Varadero
 • 3 x lokal frokost
 • Velkomstmiddag i Havana
 • 3-i-én-tur i gammel amerikaner bil og gåtur i gamle Havana
 • Stop i Playa Larga med svømmetur i naturlig pool
 • Stop i Santa Clara med besøg på Che Guavaras mausoleum
 • Al transport som beskrevet 
 • Visum til Cuba

Prisen inkluderer ikke:
 • Afbestillings- og rejseforsikring (kontakt os for tilbud)
 • Andre måltider end dem nævnt i rejseprogrammet
 • Diverse drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide
 • Adm. og konkursdækning iht. Rejsegarantifonden (kr. 150,-)

Teknisk arrangør: Svane Rejser

Hotel

Hotelpakke - Solorejse Cuba marts 2017

Hotelpakke - Solorejse Cuba marts 2017

Hoteller på rundrejsen (vejlende): Havana: Casa Particular (privat indkvartering) Trinidad: Casa Particular (privat indkvartering) Varadero: Hotel Tuxpan Der tages forbehold for ændringer i programm...