Flere nyheder

 • Øgede fokus på erhvervsrejser

  08-02-2017

  Busrejser...også til erhvervslivet

  Tina og Lene fra Ørslev var i sidste uge til PartnerForum i Maribo for at skabe nye kontakter i erhvervsliv.

  Hør dem i videoen fortælle om Ørslevs øgede fokus på erhvervsrejser og bustransport til erhvervslivet og hvad Ørslev kan tilbyde af unikke løsninger. Hvad med en tur i luksusbus med bar?

 • Nyhed i 2017: Fly- og rundrejser

  20-09-2016

  I 2017 præsenterer Ørslev Rejser for første gang flyrejser og rundrejser som en fast del af programmet.

  Vores rundrejser går til spændende nye destinationer, hvor vi har sørget for seværdigheder, overnatning og restauranter. Rejserne er inkl. rejseledere, som kender områderne indgående, så du som kunde får alle aspekter af rejsemålet med i oplevelsen.

  Flyrejserne er til nøje udvalgte destinationer rundt om i verden. Her har vores gæster mulighed for at opleve lande med meget anderledes kulturer end de danske. Flyrejserne tilbude både afslapning eller et program spækket med oplevelser alle dage - valget er dit.  

  Se Ørslevs udvalg af flyrejser.

  Se Ørslevs udvalg af rundrejser.

 • Online booking og ny hjemmeside

  19-09-2016

   

  Vi er meget stolte af at kunne præsentere vores nye hjemmeside

  Vi har arbejdet på at gøre hjemmesiden mere enkel og overskuelig, så man hurtigt kan finde information om vores rejser. Herudover er det nye site responsivt, så siden tilpasser sig til din skærm, uanset om du anvender computer, tablet eller mobiltelefon.

  Samtidig er det blevet muligt at foretage bestilling og betaling af rejser online.

  Vi håber, at du vil gå på opdagelse på vores nye hjemmeside.

  Rigtig god fornøjelse

   

 • Halvt århundrede med Ørslev

  06-08-2016

  Det startede med skolebusrute mellem Ørslev og Vintersbølle.
  Den 4. August har bus- og rejseselskabet Ørslev eksisteret i 50 år på og spænder i dag over al form for bustransport, lige fra almindelig rutetrafik til rejser i hele Europa.
   
   - Vores forældre startede samme sted, som vi ligger i dag - med to minibusser, hvor de kørte skolebørn fra Ørslev sogn til Vintersbølle skole, fortæller søn og administrerende direktør, Ole Pedersen, der i 1982 overtog firmaet med sin bror, John Pedersen, der er teknisk chef. 
  - Min far kørte blandt andet ruten fra Vordingbort til Præstø med rutebil. Den rute kører vi sjovt nok i dag via Movia med de gule busser. 
  - Vores far havde nok ikke dengang forestillet sig, at den samme rute ville ligge her i firmaet 50 år efter, smiler Ole Pedersen. 
   
  Øl, cykler og orkidéer
  Da Ole Pedersen og hans bror overtog, havde firmaet seks biler. I dag er tallet over 60, der dækker alt lige fra turist- til minibusser. 
  - Hvor vores forældre tidligere boede, har vi siden tilført rejsebureau, og vi er oppe på 12 luksusturistbusser, fortæller direktøren. 
  Og netop rejsedelen har været afgørende for firmaets vokseværk og succes. 
  - Ikke ret mange  har både rejsebureau og busselskab. Vi har rejser, turistbusser, skole- og handicapbusser og rutebiler. Det er ture til Oktoberfest, musikrejser- ig julemarkedsrejser til Tyskland, VIP-kørsel til konferencer, studieture... Vi har selv orkidé-klubber, der vil til Holland og se gartnerier. Hele paletten, siger Ole Pedersen og peger på ét af de populære tiltag. 
   
  - Vi gør os meget i specielle ting, og vi har også cykelrejser for firmaer. Det er også os, der står for hotel og logistik for Team Rynkeby, men også mange andre i hele Skandinavien, fortæller han.
   
  De 25.000 rejser årligt og en årlig omsætning på cirka 100 millioner skyldes ifølge direktøren kreativitet og mod til at satse - i tider hvor folk ellers selv booker alt på nettet. 
   
  - I gamle dage solgte rejsebureauerne billetter. Sådan er det ikke mere. Vi har fundet nicherne og været nytænkende. Konkurrencen er benhård, siger understreger direktøren og retter også stor ros til de omkring 100 medarbejdere, hvoraf mange har været i firmaet i alt mellem 15 og 50 år.
   
  Legeplads med historie
  Adressen Københavnsvej 347 er også på en måde en ring, der er sluttet, og om beliggenheden siger han: 
  - Havde vi vidst for 25 år siden, at vi blev så store, havde vi nok valgt at ligge et andet sted. Men vi er glade for at være her og har noget historisk. 
  - Den store p-plads til busserne var grusgrav, hvor min bror og jeg legede som børn. Vejdirektoratet købte i sin tid grusgraven, og da vi overtog, købte vi den tilbage igen. 
  - Så den er gået fra at have været legeplads til rasteplads til p-plads, smiler Ole Pedersen. 
   
  Kører fortsat på
  Hvad de næste årtier skal bringe, kan Ole Pedersen endnu ikke sige, men den nære fremtid hedder Faxe kommune, som firmaet har vundet kørslen for. 
  - Vi har vundet en kontrakt i syv år. Det glæder vi os til, siger han. 
  Og hos Ørslev hviler man ikke på laurbærene. 
  - Sidste år vandt vi prisen ”Årets Operatør”, som er eftertragtet i hele Movia-land, altså Sjælland. Det er de rejsende, der bestemmer, hvem der skal have den, så den er vi meget stolte af. Og vi går selvfølgelig efter den igen, forsikrer direktøren, som til næste år kan fejre 40 års jubilæum. 

  Kilde: Sydsjællands Tidende, 5. august 2016. Læs den original artikel her. 
  Artikel skrevet af Brian Romberg

 • Busselskab tager cyklen for at konkurrere med flyet

  30-07-2016

  Skolebørn og handicappede, øl- og cykelentusiaster samt dig og mig.
  Hos Ørslev Turisttrafik har man 4. august kørt med snart sagt gud og hvermand i i 50 år, og det agter direktør Ole Pedersen og kompagni at fortsætte med:
  - Vi udvikler os hele tiden, så jeg kan ikke sige, at det og det kommer vi aldrig til at gøre. Hvis det er sund fornuft og god forretning, så kan det sagtens være, Ørslev springer til, siger Ole Pedersen.
   
  Men bustrafik er ikke som det var dengang, hvor Ole Pedersens forældre startede geschæften.
  Her kørte man skolebørn fra Ørslev til Vintersbølle og senere med danske non-stop-turister til spanske grisefester samt til sol og sommer.
   
  Vordingborg Kommune har imidlertid afbrudt samarbejdet omkring det første, og flyselskaberne Ryanair og Norwiegan har effektivt lukket for det sidste. Så meget, at man i Ørslev har været nødt til at finde helt nye græsgange.
  - Der er mange ting, vi tidligere tjente penge på, som er helt slut, og derfor er vi begyndt på ting, som for eksempel flyselskaberne ikke kan tilbyde. Rejser, hvor der er flere stop, så man kan opleve mere i et land end bare hovedstaden, siger han og tilføjer:
  - Eller oplevelser, som kræver masser af udstyr, det ikke er til at få med i flyet. Vores cykelkoncept er ved at vokse sig stort, lyder det fra direktøren, som også servicerer store cykelløb og af samme årsag ikke fortvivler.
   
  - Vi skal ikke ud at sælge fra, eller skrabe kapital sammen til at vækste helt vildt. Vi har fået opbygget en fornuftig forretning, der har en størrelse, min bror og jeg kan håndtere, så der er ikke behov, for større armbevægelser, lyder det fra direktøren.
  Det skyldes ifølge Ole Pedersen, at den service, man er kendt for i busselskabet risikerer at gå fløjten, hvis man vokser hurtigere end tøjet kan holde.
  - Det skal være sådan, at hvis man kører med vores rutebiler, vores minibusser eller vores turistbusser, at man bagefter siger: "Det var en god tur" eller "Det var en flink chauffør". Folk tager jo ikke til Harzen med det busselskab, som har givet dem en dårlig oplevelse i Danmark, lyder det fra Ole Pedersen, som afbrydes af en ringende telefon.
   
  - Det er Ørslev, goddag, lyder det, da en af medarbejderne hos Ørslev Turisttrafik svarer.
  Endelsen af navnet snuppet af, og Ørslev Turisttrafik er mere eller mindre blevet til stedet. Ørslev. Hvad der ikke generer Ole Pedersen
  - Vi har ligget i Ørslev i 50 år, og jeg tør godt garantere, at vi også ligger her om både 10 og 20 år, siger han og tilføjer:
  - Men muligvis med andre i spidsen.

  Kilde: sn.dk, 30. juli 2016. Læs den original artikel her.
  Artikel skrevet af Thøger Raun