Polen - Schlesien

Turen går til Schlesien i Polen, der ligger ved Karkonozebjergene tæt på den tjekkiske grænse. En region, der byder på både fantastisk natur og spændende kulturelle oplevelser. Undervejs mod Schlesien gør vi ophold i Potsdam og besøger Neues Palais – en stor oplevelse i sig selv. Vi overnatter i Potsdam, inden vi tager videre sydpå.
Rejsen byder bl.a. på udflugt til Ksiaz Slottet, der også benævnes Sydschlesiens Perle. Vi skal også se på fremstilling af mundblæst krystal på et lille charmerende glasværk i skoven.
Under opholdet bor vi på Hotel Krysztal, der ligger i hjertet af den maleriske by Szklarska Poreba, der byder på mange beværtninger og små butikker lige uden for hotellets dør.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Efter opsamling køres til Gedser, hvorfra vi skal med færgen kl. 09.00. Vi får morgenbuffet ombord. Efter ankomsten til Rostock fortsætter vi til Postdam. Frokostpause undervejs i form af Ørslev håndmadder. Ved 15:30 tiden ankommer vi til Neues Palais i Potsdam, som er Frederik den Stores barokpalads fra 1763 beliggende i Sanssouci parken. Vi besøger slottet. 
Efter besøget tjekker vi ind på vores overnatningshotel i Potsdam. Kl. 19:30 er der middag på hotellet.
 
Dag 2
Morgenbuffet på hotellet. Kl. 08:00 vi tjekker ud fra hotellet og kører til Polen. På turen køres udenom Dresden og ved Pirna forlades motorvejen. En del af vejen køres langs Elben til Hrensko, hvor vi spiser frokost på restaurant. Herfra kører vi videre gennem skovområder og småbyer i retning Liberec, inden vi tager det sidste stykke vej til den hyggelige bjergby Szklarska Poreba. Ved 17 tiden ankommer vi til vores hotel, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Aftenen er fri til at se nærmere på de nye omgivelser, og da hotellet ligger i centrum er der butikker, cafeer og barer lige i nærheden. Middag på hotellet.
 
Dag 3
Morgenbuffet på hotellet.
Området omkring Karkonoszebjergene har i århundrede været kendt for fabrikationen af krystalglas. Om formiddagen kører vi derfor ud i skoven for at besøge en lille glasfabrik, der håndlaver de fineste krystalglasvarer. Her ser og hører vi om dette håndværk. Den lille glasfabrik har også en butik, hvor man kan købe den fineste glaskunst i alskens farver og faconer til yderst favorable priser. Resten af dagen er fri til frokost og til at opleve byen, vi bor i, på egen hånd. Middag på hotellet.

 

Dag 4
Efter morgenbuffeten skal vi på heldagsudflugt. Vi starter med køre til Swidnica, hvor vi skal besøge fredskirken, der er på Unescos Verdensarvsliste. Den smukke bindingsværkskirke fra 1700-tallet er rigt udsmykket med fine vægmalerier og smukke artefakter.
Herefter kører vi til en af Polens største slotte, der knejser stolt på en bjergtop ved Pelcznica floden. Ksiaz-slottet blev bygget i det 13. århundrede og har haft mange forskellige ejere. I 1941 blev slottet konfiskeret af Nazisterne, der sprængte og gravede lange tunneller i bjerget under slottet. Det er i øvrigt i disse tunneller, man mener, at det sagnomspundne nazitog med værdigenstande er skjult. Vi starter med at nyde en frokost ved slottet, inden vi skal på rundtur i slottet, hvor vi hører om slottets historie og ser de overdådige baroksale, terrasser og slothaven. Vi hører også om Nazisternes indtog i slottet og skal ned og se de mystiske tunneller.
Vi kører retur til vores hotel, hvor vi spiser middag.


Dag 5
Vi besøger byen Jelenia Gora med den historiske gamle bydel med det store torv med de mange restaurerede barokhuse i farvestrålende kulører. Torvets mange arkader huser et væld af butikker og restauranter. Vi går en tur i byen, hvor vi bl.a. ser byens rådhus, den gamle byport samt Jelenia Goras største attraktion, Helligkorskirken fra 1700-tallet, der er meget smukt dekoreret og huser Polens fineste kirkeorgel.
God tid på egen hånd til en frokost i denne hyggelige by.  Eftermiddagen byder på en tur i miniatureparken i Kowary, der har en udstilling af områdets seværdigheder i miniaturestørrelse. Her kan vi finde både Ksiaz slottet, Vang Kirken og meget mere.
 

Dag 6

Efter morgenbuffet sætter vi kursen mod Rostock med passende pauser undervejs. Der køres via grænseovergangen Polen/Tyskland ved Forst. Frokoststop med sandwich et passende sted undervejs.
I Rostock gør vi ophold ved en grænsebutik, hvor der er mulighed for at handle lidt ind, inden vi kl. 19.00 sejler med færgen fra Rostock. Det er nu blevet tiltrængt at få noget at spise, så menuen står på aftenbuffet med drikkevarer ad libitum ombord. Ankomst til Gedser kl. 20.45 og derefter retur til opsamlingsstederne


Ørslev forbeholder sig ret til programændringer

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Valby station v/ Lyshøjgårdsvej  
Høje Tåstrup Station v/ Banestrøget 
Slagelse Station, Nordre Stationsvej 
Ølby Station 
Næstved v/ Kvægtorvet 
Stensved afkørsel 41 - p-plads 
Vordingborg Rådhus v/borgerservice
Nykøbing F. v/ Cementen
Gedser Færgehavn

Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.