Polen - Schwerin ved Warta

En særlig oplevelse af det virkelige liv i Polen

Turen går til Lubusz regionen i det vestlige Polen. Et område der er præget af mange søer og skove. Store dele af Lubusz regionen har tidligere hørt under Preussen. Landsdelen har gennem tiderne været under indflydelse af tyskere efterfulgt af russere, indtil landets selvstændighed i 1989. Russerne forlod dog først landet i 1993.
Rejsen byder på både kulturelle og historiske oplevelser i området. Vi skal blandt andet opleve: Et fængsel i funktion – ud på en vinmark, hvor vi smager på den polske vin – se omgivelserne og spise frokost ved en tidligere russisk Kaserne - se det tyske forsvarsanlæg Ostwall.
Vi bor i byen Skwierzyna - også kendt som Schwerin ved Warta-floden.
Hotellet vi bor på under opholdet ligger smukt lige ved bredden af Warta. Hotellet er familiedrevet, traditionelt og byder på god service og rigtig god mad.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Efter endt opsamling skal vi sejle fra Gedser kl. 09.00 med ankomst til Rostock kl. 10.45. Det er muligt at bestille morgenbuffet på færgen under overfarten (mod tillæg) . Vi gør ophold ved en grænsehandelsbutik, inden turen går videre til Skwierzyna med passende pauser undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet, hvor vi bor under opholdet i Polen.
Middag på hotellet.
 
Dag 2
Området i det vestlige Polen rummer megen historie fra besættelsestiden. Ostwall var tyskernes store bunkeranlæg fra 2. Verdenskrig og er spredt over en 32 km lang strækning.
Vi skal se den del af Ostwall, der ligger ved Pniewo.
Midt i en smuk natur ligger en lille økologisk gård, her nydes en frokost.
Lokalbefolkningens foretrukne udflugtsted er den hyggeligste by med fæstningsmure fra det 15. århundrede, en borg og en stor smuk sø. Dér skal vi da også hen og vi giver os god tid til på egen hånd at nyde dette sted.
Om aftenen er der grillarrangement på hotellet med harmonikaunderholdning.
 
Dag 3
I dag er der rundvisning i et fængsel, hvor vi får et indblik i den daglige drift. En anderledes og interessant oplevelse, da forholdene er noget anderledes end i danske fængsler. Alle vel ud af fængslet igen, kører vi til skovområdet, hvor den russiske hær var udstationeret på kasernen fra 1947 til 1993. Vi ser på bygningerne og nyder en frokost i en restaurant, som tidligere var en del af kasernens garager. Herefter kører vi tilbage til byen og besøger museet, der huser en værdifuld samling af arkæologiske fund og etnografiske genstande og ikke mindst samlingen af kisteportrætter.
Der bliver også god tid på egen hånd til at ose på byens marked, handle i butikkerne, gå på cafe eller blot spadsere en tur i byen.
Middag på hotellet.
 
Dag 4
I dag kører vi til den lille by Rokitno, hvor vi besøger den berømte gotiske kirke, der er et meget kendt pilgrimssted for polakker. Kirken byder bl.a. på et ikon af den hellige Jomfru Maria, der er en af den polske katolske kirkes store helligdomme.
Der dyrkes også vin i området. Vi besøger en vinmark og skal høre om driften og vinproduktionen af b.la Riesling vinen. Der er smagsprøver og en let frokost til os i pavillonen, der er opført midt på vinmarken. Mulighed for at købe produkter.
Vi kører en tur til Swiebodzin, hvor vi skal se den største Jesus statue i Europa. Statuen er 36 meter høj og blev indviet i 2010.
Når vi er tilbage på hotellet - kan de der har lyst, se hoteldirektørens private samling af motorcykler.
 
Dag 5
Ved 09.30 tiden forlades hotellet, og turen går nordpå til Rostock med passende pauser undervejs. I Rostock gør vi ophold ved en grænsebutik, hvor der er mulighed for at handle lidt ind.
Kl. 15.00 sejler færgen fra Rostock med ankomst i Gedser kl. 17.00. Mulighed for at bestille frokostbuffet inkl. drikkevarer ad libitum på færgen (mod tillæg). Efter ankomst til Gedser kører vi retur til opsamlingsstederne.
 
Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Hillerød St. v/Carlsbergvej p-plads
Helsingør v/ Sundkroen   
Valby station v/ Lyshøjgårdsvej  
Høje Tåstrup Station v/ Banestrøget 
Slagelse Station, Nordre Stationsvej 
Ølby Station 
Næstved v/ Kvægtorvet 
Rønnede afkørsel 37 - p-plads 
Stensved afkørsel 41 - p-plads 
Vordingborg Rådhus v/borgerservice
Nykøbing F. v/ Cementen
Gedser Færgehavn
 
Ørslev Rejser forbeholder sig ret til at ændre opsamlingsstedet ved for få rejsende på de enkelte steder.