Polen - Schwerin ved Warta

Oplevelser i det vestlige Polen

Turen går til Lubusz regionen i det vestlige Polen. Et område der er præget af mange søer og skove. Store dele af Lubusz regionen har tidligere hørt under Tyskland. Vi bor i byen Skwierzyna - også kendt som Schwerin ved Warta-floden. Vores hotel ligger smukt lige ved bredden af Warta.
Rejsen byder på både kulturelle og historiske oplevelser i området. Vi skal forbi det tyske forsvarsanlæg Ostwall fra 2. Verdenskrig, se på middelalderborge og forbi en vinbonde, hvor vi smager på den polske vin.

Pris fra:
3.450,-
Dage:5
• Bustransport i 4* turistbus
• 4 x overnatning
• 4 x morgenbuffet
• 1 x morgenbuffet på færgen
• 2 x frokost
• 1 x frokost med vinsmagning
• 3 x middag på hotellet
• 1 x grill arrangement med harmonikaunderholdning
• Samtlige entreer iht. program
• Lovpligtige skatter og afgifter
• Dansktalende rejseleder
Transportmåde:Turistbus
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Efter endt opsamling kører vi til Gedser, hvor vi skal med færgen kl. 09.00 med ankomst til Rostock kl. 11.00. Vi nyder en morgenbuffet på færgen under overfarten. Vi gør ophold ved en grænsehandelsbutik, inden turen går videre til Skwierzyna med passende pauser undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet, hvor vi bor under opholdet i Polen. Middag på hotellet.

Dag 2
Morgenbuffet på hotellet. I dag er der rundvisning i et fængsel, hvor vi får et indblik i den daglige drift. En anderledes og interessant oplevelse, da forholdene er noget anderledes end i danske fængsler. Vi tager forbehold for besøget i fængslet, da dette kun gennemføres, såfremt der er mulighed herfor på den pågældende dag.

Herefter er der mulighed for at ose på byens marked eller måske aflægge et besøg i middelalderborgen, der huser en værdifuld samling af arkæologiske fund og etnografiske genstande. Markedet og borgen ligger i gåafstand fra fængslet. Frokosten får vi på en restaurant beliggende i et forhenværende russisk kaserneområde. Efterfølgende spadseres en lille tur i området - i sporene af den russiske hær, der
var udstationeret på kasernen fra 1947 til 1993. Tilbage på hotellet midt på eftermiddagen og tid til at nyde hotellets have og Warta floden. Middag på hotellet.

Dag 3
Området i det vestlige Polen rummer megen historie fra besættelsestiden. Ostwall var tyskernes store bunkeranlæg fra 2. Verdenskrig og er spredt over en 32 km lang strækning. Vi skal se den del af Ostwall, der ligger ved Pniewo. Andet kendetegn ved det vestlige Polen er udvinding af brunkul. Vi får en fortælling om, hvordan man drev minedrift førhen og om den nutidige udvinding fra åben mine i 40 meters dybde. Vi tager ud og ser på selve udvindingsstedet. Midt i en smuk natur ligger den hyggeligste økologiske gård, her nydes en frokost. Vi giver os god tid og er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.
Om aftenen er der grillarrangement på hotellet med harmonikaunderholdning.

Dag 4
Morgenbuffet på hotellet. Herefter kører vi til den lille by Rokitno, hvor vi besøger den berømte gotiske kirke. Den er et meget kendt pilgrimssted for polakker. Kirken byder bl.a. på et ikon af den hellige Jomfru Maria, der er en af den polske katolske kirkes store helligdomme. Der dyrkes også vin i området. Vi besøger en vinmark og skal høre om driften og vinproduktionen af bl.a. Riesling vinen. Der er smagsprøver og en frokost til os i Pavillonen, der er opført midt på vinmarken. Mulighed for at købe produkter. Vi kører en tur til Swiebodzin, hvor vi skal se den største Jesus statue i Europa. Statuen er 36 meter høj og blev indviet i 2010.
Når vi er tilbage på hotellet, vil der være mulighed for at arrangere en sejltur i katamaran på Wartafloden eller se hoteldirektørens private samling af motorcykler.

Dag 5
Efter morgenbuffet sætter vi kursen mod Rostock med passende pauser undervejs. I Rostock gør vi ophold ved en grænsebutik, hvor der er mulighed for at handle lidt ind. Kl. 17.00 sejler færgen fra Rostock med ankomst i Gedser kl. 19.00 og derefter retur til opsamlingsstederne.

Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Valby St. v/Lyshøjgårdsvej
Slagelse St. v/Nordre Stationsvej
Høje Taastrup St. v/Banestrøget
Ølby St.
Næstved v/Kvægtorvet ved busstop
Stege v/ Ankeret på havnen
Rønnede v/afkørsel 37 P-plads
Vordingborg Rådhus v/borgerservice v/Vævergangen
Stensved v/afkørsel 41 P-plads
Nykøbing F v/Cementen, Nørre Boulevard 

Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.

Afgange og priser

AfrejseDestinationLedige pladserFra pris
4/6Schwerin ved WartaMere end 83.450,-Bestil

Hotel

Hotel Dom Nad Rzeka

Hotel Dom Nad Rzeka

3* hotel med i alt 29 værelser, heraf 2 stk i stueplan. Der er IKKE elevator, dog er alle værelser på 1. etage. Flot beliggenhed direkte til Warta floden. 5 min. gang til det lokale centrum. Uens være...