Tyskland - Assmannshausen

Lorelei dalen ligger den lille rødvinsby Assmannshausen. Denne smukke egn i den varmeste del af Tyskland med sine mange borge og slotte, indbyder til en spændende ferie med mange muligheder for flotte udflugter. Vi bor på det legendariske Hotel Zwei Mohren. Charmerende familiedrevet hotel med uens værelser og indretning. Hotellet har elevator samt restaurant med udsigt over Rhinen. Alle værelser har bad/toilet, føn, TV og Safe.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Opsamling. Vi tager færgen Rødby-Puttgarden kl. 08:45 og er efter 45 min. sejlads i Puttgarden, herfra går turen forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt am Main til Assmannshausen. Vi er fremme til aftensmadstid på Hotel Zwei Mohren. Undervejs holdes der passende ”strække-ben”pauser og frokostpause, hvor de af Ørslev medbragte håndmadder spises. Middag på hotellet.

Dag 2
Morgenmad på hotellet. Dagstur langs Rhinen, gennem de skønne byer, forbi de mange slotte og borge til storbyen Koblenz. Vi besøger Deutsches Eck, landtangen hvor Fader Rhin mødes med Moder Mosel. Tid på egen hånd i byen. Koblenz er en spændende by, hvor man kan finde noget af det hele; smukke historiske bygninger, hyggelige pladser, små spændende gyder, vand og grønne bjerge samt shopping og et indbydende cafeliv. Aftensmad på hotellet. For de der har lyst, kører bussen til den berømte Drosselgasse i Rüdesheim, hvor der er musik på en restaurant.

Dag 3
Efter morgenmaden kører vi til St. Goarshausen og tager båden over til St. Goar og kører via Hunsrück til byen Idar-Oberstein. Her gør vi ophold og ser, hvordan man sliber ædelstene samt en ædelstenssamling opdelt i farver, typer mv. og har både forarbejdede og uforarbejdede sten. Efterfølgende kan man gå en lille tur og se kirken, som er hugget ind i klippevæggen. Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden turen går tilbage til Assmannshausen, hvor vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

Dag 4
Morgenmad på hotellet. Udflugten i dag går til Lorelei klippen. Ca. 2 timers sejlads fra Rüdesheim op ad Rhinen, hvor vi bl.a. ser Lorelei klippen fra vandsiden samt mange slotte og borge, da der statistisk set ligger et slot/borg for hver to kilometer langs floden. I St. Goarshausen venter bussen, og vi kører op til Lorelei, hvor vi gør ophold 1 times tid. På tilbagevejen kører vi langs Rhinen og gør ophold ved Niederwalddenkmal. Inden vi når hotellet, gør vi stop på en vingård, hvor vi får lidt smagsprøver. Aftensmad på hotellet. 

Dag 5
Kl. 08.30 forlader vi Assmannshausen og kører nordpå. Der holdes passende pauser undervejs. Vi tager færgen fra Puttgarden kl. 18.15. Sejltiden er 45 minutter og herefter retur til opsamlingsstederne.

Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

I  følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:

Valby St. v/Lyshøjgårdsvej
Slagelse St. v/Nordre Stationsvej
Høje Taastrup St. v/Banestrøget
Ølby St. 
Næstved v/Kvægtorvet ved busstop
Stege v/Rema1000
Kalvehave v/Brobike
Rønnede v/afkørsel 37 P-plads
Vordingborg Rådhus v/borgerservice v/Vævergangen
Stensved v/afkørsel 41 P-plads
Rødbyhavn v/billetkontrollen

Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.