Tyskland - Pretzsch

Byen Pretzsch er smukt beliggende tæt ved Elben. En hyggelig by som i øvrigt i 1981 kunne fejre sin 1000-års fødselsdag. Byen byder på flotte huse i Tudor-stil og ikke mindst Slottet Pretzsch, som ligger i gåafstand fra hotellet. I området er der et smukt landskab ved Elben og i den nærliggende naturpark Düben Heide og levn fra gammel tid – møller blandt andet. Vi skal bo på Parkhotel Pretzsch – et hotel med atmosfære, personlighed og hygge – og en vært, der virkelig nyder at have gæster omkring sig.

Pris fra:
4.320,-
Dage:5
• Bustransport i 4* turistbus
• 4 x overnatning
• 4 x morgenbuffet
• 1 x frokost, dag 4
• 4 x middag (3 retter)
• 4 x husets vin, øl, sodavand til middagen (19:00 - 21:00)
• 1 x brunch
• 1 x kaffe m/brandy
• 1 x frokost m/vinsmagning
• 1 x dans/underholdning
• 1 x fakkeloptog inkl. 1 glühwein
• 1 x Trabi køreskole
• 1 x bingo
• Udflugter som beskrevet i programmet
• Lovpligtige skatter og afgifter
• Dansk rejseleder
Transportmåde:Turistbus
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Efter endt opsamling går turen sydover til Rødby, hvor vi skal sejle med Scandlines med ankomst til Puttgarden kl. 09:00. Vi nyder en brunch på en restauration undervejs sydpå. Vi skal ca. 125 km syd for Berlin for at finde det hyggelige hotel, hvor vi forventes at ankomme ca. kl. 16:30. Tid til en ”morfar” eller en gåtur i byen inden middagen, som efterfølges af en brandy m/kaffe og 15 min. foredrag med video om byen Pretzsch.

Dag 2
Morgenbuffet på hotellet. I dag skal vi besøge byen Tangermünde, der har intakte fæstningsmure, der omkrandser den indre bydel, og som ligger ud til Elben. Byen har nænsomt restaurerede bindingsværkshuse, brostensgader, hyggelige restauranter, beværtninger, ølstue i en hvælvet kælder, museer og butikker. Der er ikke mindre end 6 fæstningstårne og 2 kirker indenfor murene. Byen indenfor fæstningsmurene strækker sig over 700 meter i længden og 300 meter i bredden, så alt er indenfor gåafstand. Der bliver god tid til at se nærmere på byen og spise frokost på egen hånd, inden vi kører tilbage til Pretzsch. Der er bingo på hotellet inden middagen.

Dag 3
Morgenbuffet på hotellet. I dag skal vi besøge Lutherstadt Wittenberg, der er et valfartssted og Martin Luthers fødeby, hvor han i året 1517 satte sine berømte 95 teser op på porten til slotskirken. Han tog som den første afstand til måden, hvorpå katolikker i kirken kunne købe aflad for deres gerninger, hvilket var starten på reformationen og grundlæggelsen af den protestantiske kirke. Man kan besøge det reformations- historiske museum, som er den bygning Martin Luther boede i. Hvert år kommer der besøgende fra hele verden til kirken St. Marien, hvor han prædikede og til slotskirken, som er Luthers gravsted. Udover den kulturelle del, er der rigeligt andet at se på, eller man kan sætte sig på en beværtning ved torvet eller blot gå en tur i byen, hvis man har lyst. Ca. kl. 13 samles vi og kører til byen Jessen, hvor vi skal nyde en let frokost og – ikke mindst – vinsmagning. Vi er på hotellet igen midt på eftermiddagen. Middag på hotellet efterfulgt af dans og underholdning.

Dag 4
Morgenmad på hotellet. Turen går til nabobyen Bad Schmiedeberg, hvor vi gør ophold for en lille spadseretur i byen centrum. Videre igennem naturområdet Dübener Heide til området ved Grosser Goitzschesee, vi kører en hyggelig tur omkring søen og gør stop ved Marinaen i byen Bitterfeld, hvor vi spiser frokost. Når vi kommer tilbage til hotellet midt på eftermiddagen, er der ”køreskole” på programmet. Der køres i Trabi på banen ved hotellet. Efter middagen går vi på en fakkelvandring i Pretzsch og bagefter serveres der glühwein i ølhaven.

Dag 5
Efter morgenmaden pakkes bussen og kl. 09:00 forlader vi vores gode vært og hotellet og kører mod færgen i Puttgarden. Undervejs bliver der passende pauser med forplejning for egen regning. Vi er klar til at tage med Scandlines kl. 18:15 og kører derefter retur til opsamlingsstederne.

Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

Næstved v/Kvægtorvet ved busstop
Vordingborg Rådhus v/borgerservice v/Vævergangen
Nykøbing F. v/ Cementen, Nørre Boulevard
Sakskøbing St. v/Jernbanegade
Rødbyhavn v/billetkontrollen

Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.

Afgange og priser

AfrejseDestinationLedige pladserFra pris
1/55 dages busrejse til Pretzsch i NordtysklandMere end 84.320,-Bestil

Hotel

Parkhotel Pretzsch

Parkhotel Pretzsch

Parkhotel Pretzsch ligger i en park i byen Pretzsch kun 300 meter fra floden Elben. Her er morgenbuffet i tysk stil og traditionel restaurant. Alle værelser har eget badeværelse, tv, minibar og gratis...