Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Danmark - Østjylland 4 dage

Turen går til Østjylland, hvor vi både skal opleve kultur, historie, øhop og meget mere. Vi besøger Samsø og Alrø, hvor vi får en fornemmelse af livet på de danske øer. Vi kommer forbi en gammel købmandsgård, der på trods af den 120 år gamle indretning, stadig fungerer som butik. Rejsen byder også på besøg ved Jellingestenen og Fængselsmuseet i Horsens. På rejsen bor vi på 4-stjernet centralt beliggende hotel i Odder.

Fritekstsøgning

Busopsamling

Der er opsamlingssteder i følgende byer

 • Helsingør ved Sundkroen, Færgevej
 • Valby Station ved Lyshøjgårdsvej
 • Høje Tåstrup Station ved Ndr. Stationsvej
 • Ølby Station
 • Slagelse Station ved Nordre Stationsvej
 • Næstved  ved Rådmandshaven Vordingborg ved Vævergangen
 • Stensved, afkørsel 41 pendlerplads
 • Nykøbing F. ved Cementen, Nørre Boulevard

Ved for få tilmeldte på et enkelt påstigningsted, forbeholder vi os ret til at ændre til andet påstigningssted.

Dagsprogram

 • Dag 1: Skodamuseum og Keramikmuseum

  Efter endt opsamling køres via Storbæltsbroen til Krengerup Gods på Fyn, hvor dagen starter med et besøg på Skodamuseet.
  Vi kører videre over Fyn, og inden den gamle Lillebæltsbro fører os til det Jyske, spiser vi frokost på en restaurant i Middelfart. Herefter besøger vi et særligt museum beliggende med flot udsigt til Lillebæltsbroen. CLAY Keramikmuseum har en flot samling af dansk og international keramisk kunst. Stedets ”skattekammer” har en udstilling af Musselmalet, Flora Danica m.m. - en gave fra Royal Scandinavia A/S, der sikrer bevarelsen af 235 års dansk designhistorie. Efter besøget fortsætter vi til Odder, hvor vi indkvarteres på vores hotel og får middag.

 • Dag 2: Heldagsudflugt til Samsø

  Den charmerende ø i Kattegat - Samsø - bør opleves fra sin allerbedste side. Vi nyder den smukke natur, smager på øens specialiteter og fornemmer livet i de små landsbyer. Vi ankommer til Samsø og kører en tur rundt på sydøen, hvor vi besøger den store Gårdbutik Svane-
  gården. Her bliver vi tilbudt smagsprøve på snaps.
  Vi fortsætter turen på øen og gør stop i Sælvig Havn, hvor vi nyder en frokost inkl. 1 drik primært bestående af øens gode råvarer. Efter frokost fortsætter vi til Nordøen, hvor vi bl.a. gør stop ved det kendte gadekær i Nordby og i udflytterbyen Permelille, der er øens højst beliggende by.
  Begge steder bliver der tid på egen hånd. Om eftermiddagen tager vi færgen tilbage til fastlandet og er tllbage på hotellet ved 17.30-tiden.

 • Dag 3: Fængselsmuseum og Den genfundne Bro

  Dagen starter med en tur til Brædstrup, hvor vi skal se Den genfundne Bro. En en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. B. Fra broen kan man nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.
  Vi fortsætter til Horsens, hvor vi skal vi på rundvisning i byens Fængselsmuseum. Museet har vundet priser for den spændende og levende formidling i fortællingen om livet som fængselsbetjent eller indsat i perioden, hvor fængslet var i funktion, dvs. fra 1853 til 2006. Også Lorentzens flugttunnel opleves, det er nemlig ad denne vej alle besøgene har udgang. En sjov historie og nu om dage går alle dog oprejst gennem tunnellen og ud i friheden.
  Ikke så langt fra Horsens finder man Alrø, vi kommer dertil via dæmningen og kører direkte til en restaurant, hvor vi spiser frokost. Eftermiddagskaffen får vi ved Nordsminde Fjord, hvor der også er tid til at nyde de smukke omgivelser.

 • Dag 4: Jellingestenene, Fjordenhus og Købmandsgaarden

  Vi tjekker ud og kører mod Jelling, hvor vi skal se Jellingstenene og monumenterne ved kirken. Jelling monumenterne betegnes som Europas fornemste fra vikingetiden og er på UNESCO’s verdensarvliste.
  Der fortsættes til Vejle, hvor vi skal se Fjordenhus. Bygningen, der ligger i vandet ved Vejle Fjord er skabt af kunstneren Olafur Eliasson, og er både et kunstværk samt fornem arkitektur. Vi gør ophold og besøger kunstudstillingen i stueetagen.
  Vi kører efterfølgende til den lille by Bindeballe, hvor vi skal besøge den 120 år gamle Købmandsgaard, der er en fin kombination af museum og købmand. Stedet er i dag en selvejende institution med museum på 1.sal og i stueetagen en aktiv købmandsbutik. Vi spiser en let frokost i stedets ”Kaffehus”, inden vi kører mod Sjælland og retur til opsamlingsstederne.

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
11/74 dages busrejse til ØstjyllandMere end 85.375,-Bestil

Hotel

Montra Odder Parkhotel
4* hotel central beliggende i Odder by - 400 meter til gågader og torvet. Fællesfaciliteter: Bar, restaurant, terrasse, have, elevator, gratis wi-fi. Alle værelser er med: Skrivebord, Sat-TV, elkedel...