Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Danmark - Det Sydfynske Øhav

4 dages busrejse til Fyn, hvor vi skal opleve det sydfynske øhav med besøg på Ærø og Avernakø. Vi skal på rundture og høre om ø-livet før og nu.

Turen byder desuden på gammelt håndværk og Skodabiler.

Fritekstsøgning

Busopsamling

På denne tur er der busopsamling på følgende steder:

Gundslev, afkørsel 43 P-plads

Næstved ved Kvægtorvet

Slagelse Station

Stensved, afkørsel pendlerplads

Vordingborg, Vævergangen

Dagsprogram

 • Dag 1 : Rejsedag med besøg i Tranekær

  Vi kører til Lolland og sejler med færgen til Langeland. Vi fortsætter til Tranekær, hvor vi gør ophold ved Tranekær Slot. Vi ser slottet udefra og får tid på egen hånd til at se slotsparken. Det kan anbefales at besøge Souvenariet, der ligger i slottets gamle teatersal. Her findes et morsomt og anderledes museum, der har souveniers fra alverdens lande. Entré for egen regning.
  Vi fortsætter til Medicinhaverne i Tranekær, hvor vi spiser de fra Ørslev Rejser medbragte håndmadder. Herefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i haverne, der i juni måned allerede er fuld af farverige blomster og urter. Vi fortsætter til Bregninge Kirke, hvor der fra tårnet er en storslået udsigt ud over Tåsinge og de omkringliggende øer i det sydfynske øhav. I klart vejr kan man mod øst se til Sjælland og mod vest til Als - og desuden tælle op til 40 andre kirketårne. Entré til tårnet er ikke inkluderet.
  Vi kører herefter til Svendborg, hvor indkvarteres på hotellet. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Ærø

  Efter morgenmaden skal vi på heldagsudflugt til Ærø. Vi tager færgen fra Svendborg, og efter ankomsten til Ærøskøbing stiger en lokalguide på bussen. Vi kører en rundtur gennem ”de Ærøiske Alper” og får en fortælling om øen. Vi kommer bl.a. forbi Herresæddet Søbygaard, Voderup Klint og gør stop ved en gårdbutik. Herefter går turen til Rise Bryggeri, hvor vi nyder en frokostbuffet. Efter frokost fortsætter vi til Marstal, hvor vi får en fortælling om byen, der engang var Danmarks 2. største søfartsby.
  Vi slutter turen i Ærøskøbing, hvor vi skal på byrundtur til fods. Den gamle  og velbevarede by har modtaget en pris som en af Europas bedst bevarede byer. Tid på egen hånd, inden vi sejler retur til Svendborg.
  Middag på hotellet.

 • Dag 3: Avernakø

  Efter morgenmaden kører vi til Fåborg, hvorfra vi skal på tur til Avernakø. Vi sejler fra Fåborg via Lyø kl. 10.00 og ankommer til Avernakø kl. 11.10.
  Her stiger en lokalguide på bussen og vi kører en rundtur på øen, hvor vi bl.a. skal se kirken, de tradionsrige majtræder, Drejet Korshavn og en gårdbutik.
  Samtidig får vi en fortæling om øens historie og nutid. Kl. 13.00 kører vi til landhotellet, hvor vi får frokost samt kaffe og småkager.
  Vi forlader øen og kører retur til Svendborg, hvor der er tid på egen hånd, inden vi spiser middag kl. 19.00.

 • Dag 4: Fyn og hjemrejse

  Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og sætter kurs mod Skodamuseet og Hørvævsmuseet i Krenkerup, hvor vi skal på rundvisning.
  På Hørvævsmuseet væves der på 100 år gamle maskinvæve. De stammer alle fra det nedlagte Tommerup Væveri og er et stykke dansk industrihistorie, som bliver gjort levende af et stort antal frivillige. Her fremstilles damaskduge, servietter, viskestykker og meget andet efter de gamle mønstre.
  Bilerne på Skodamuseet er et resultat af entusiasters kærlighed til mærket Skoda. Bilerne har været i privateje igennem generationer, er bygget op helt fra bunden og sidst men ikke mindst, så er alle biler en del af en helt utrolig historie uden sidestykke.
  Efter besøget kører vi til Kerteminde, hvor vi spiser frokost.
  Efter frokosten kører vi mod Sjælland og retur til opsamlingsstederne.

 • Ørslev Rejser forbeholder sig ret til programændringer.

Kort