Her starter forventningens glæde

Færøerne juni 2022

Verdens mest indbydende rejsemål

Flyrejse - 3-6. juni 2022

Færøerne er med sine 18 øer, der som grønne klipper skyder op af Atlanterhavet og et befolkningstal på ca. 50.000 færinger, et helt enestående samfund.
Færøerne er grønne klipper, fuglefjelde, blåt hav, stenhuse og store øde enge. Moderne byer og små fåreholdersteder. Kædedans og techno. Sol og tåge. Kontrasterne er fantastiske!
Nyd den unikke natur og originale kultur.

En oplevelse du bør give dig selv.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og sightseeing

  Kl. 10.20 møde med guide der tjekker jer ind i Københavns Lufthavn. Afrejse fra Kastrup Lufthavn kl. 12.25 med ankomst i Vágar Lufthavn på Færøerne kl. 13.40. Lufthavnen var oprindeligt en militær flyveplads, der under 2. Verdenskrig blev bygget af den britiske besættelsesmagt. Indflyvningen giver en fantastisk udsigt over øens smukke landskab. Vi bliver afhentet af en bus i lufthavnen, hvorefter vi kører på sightseeing på øen Vágar, hvor vi besøger i bygden Gásadalur, der er den sidste bygd på Færøerne, der fik vejforbindelse til resten af øen, og derfor var meget isoleret.
  Middag på hotellet.

 • Dag 2: Torshavn - Kirkjubø

  Vi starter dagen med en gåtur i den gamle bydel i Tórshavn - Tinganes og Reyni. Herefter kører vi med bus til Færøernes “kulturelle” center, hvor der er rundvisning, som fortæller om stedets historie. Vi kører fra Tórshavn over fjeldet, på turen nydes den fantastisk smukke udsigt til øerne Koltur og Hestur, før ankomsten til den lille bygd Kirkjubø. Stedet er både historisk interessant såvel som kulturelt og vi besøger den over 1000 år gamle Olavskirke, “Røgstuen” og Magnus-katedralen. Vi besøger også Historisk Museum med de berømte “Kirkjubøstole” og får lidt indblik i færøsk historie. Efter frokost besøger vi Nordens Hus (der er også mulighed for at spise frokost i Nordens Hus) samt Historisk Museum. Tilbage i Torshavn er resten af dagen og aftenen til fri disposition.

 • Dag 3: Nordøerne

  Vi kører op langs fjordene nord over øen Streymoy og over broen til Eysturoy og forbi bygden Eidi og gør holdt nord for bygden, hvor vi nyder udsigten til de velkendte stenformationer ”Kæmpen og Kællingen”. Sagnet siger, at kæmpen og kællingen kom fra Island og forsøgte at trække Færøerne med hjem ved at binde reb om bjerget. De blev dog forstenede, da sollyset ramte havet. På vejen passeres Færøernes højeste fjeld ”Slættaratindur”, som er 882 meter højt. Vi fortsætter til bygden Gjógv. Gjógv har navn efter den lille naturhavn med høje klippevægge på begge sider. Vi gør ophold og nyder den særprægede havn. Vi er tilbage i Thorshavn lige over middag, hvor resten er eftermiddagen er på egen hånd. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Hjemrejse

  Afrejse fra hotellet kl. 12.00. Flyafgang kl. 15.00 med ankomst Københavns Lufthavn kl. 18.05 (lokal tid).