Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Julerejse til Güstrow

Julemarkeder og slotsstemning

Turen går til Güstrow i Mecklenburg-Vorpommern, hvor vi skal bo med udsigt til et af Tysklands smukkeste renæssanceslotte.
På rejsen tager vi på julemarked i fire af de gamle hansestæder, der alle har en charmerende bymidte med hyggelige julemarkeder. Her er rig mulighed for at gøre nogle gode køb og få smagt på de lækre julegodter og den varme glühwerin.
Turen byder også på rundvisning på et kloster, der har en 700 år gammel historie. Vi skal også indvies i heksekunsten, når vi aflægger besøg på den gamle borg i Penzlin. Et museum, der bl.a. giver et indblik i heksejagten i Mecklenburg-Vorpommern.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Dag 1: Rejsedag og julemarked i Rostock

  Efter endt opsamling køres til Gedser, hvorfra vi skal sejle kl. 09.00. Efter ankomst til Rostock kører vi til byens centrum, hvor vi skal besøge julemarkedet og spise frokost på egen hånd. Julemarkedet i Rostock er Nordeuropas største julemarked, der byder på både historisk marked, underholdning, boder med julepynt og ikke mindst Gourmet-milen med et kæmpe udvalg af lækre mad- og drikkevarer. Her findes alt fra røget Rostock pølse til traditionel glühwein og søde sager. Efter nogle timers ophold kører vi det sidste stykke vej til Güstrow, hvor vi indkvarteres på hotellet. Vi er fremme ved 15-tiden, og der er tid til at se på Güstrow by i eget tempo. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Rühn og julemarked i Schwerin

  Efter morgenmaden kører vi til Rühn, hvor vi skal besøge et tidligere benediktinerkloster. Rühn Kloster blev grundlagt i 1232 og har gennem tiden været anvendt som både kvindekloster, flygtningelejr og ungdomshjem. I dag anvendes klosteret til kulturelle formål, og der forarbejdes håndværk, økologiske fødevarer m.m. Vi skal på en guidet rundvisning gennem 800 års historie og måske også møde spøgelset ”Den hvide Nonne”. Vi spiser frokost på klosterets restaurant, hvorefter vi fortsætter til Schwerin, hvor vi skal opleve det traditionelle julemarked i den gamle bydel mellem hyggelige bindingsværkshuse. Boderne på det gamle marked er skabt af lokale kunstnere og har motiver fra Brdr. Grimms og H.C. Andersens eventyr. Har man fået nok af jul, er der mulighed for at besøge byens eventyrslot på egen hånd. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til vores hotel. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Julemarked i Neubrandenburg og Burg Penzlin

  Vi spiser morgenmad på hotellet, inden vi tager til Neubrandenburg, hvor vi skal opleve julemarkedet på egen hånd. Neubrandenburg er den trediestørste by i Mecklenburg-Vorpommern og har tilnavnet ”Vier-Tore-Stadt” (byen med de 4 porte). Det historiske julemarked i byen byder på en eventyrskov, en historisk jernbane, en teaterscene samt boder med hjemmelavet kunsthåndværk i træ, keramik, tekstiler og glas samt alskens julesager. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi til Burg Penzlin, der huser et museum for magi, hekse og heksejagt i Mecklenburg. På borgen skal vi bl.a se torturkammeret og ”det sorte køkken”. Efter besøget kører vi via Waren retur til Güstrow. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Julemarked i Wismar og hjemrejse

  Morgenbuffet på hotellet. Vi tjekker ud og kører til Wismar, hvor vi skal spise frokost på egen hånd og opleve byens julemarked. Hansestaden Wismars historiske gamle bykerne er en del af UNESCO´s verdensarv. Julemarkedet på den historiske markedsplads er et rent juleparadis med boder, der byder på mad og drikke samt julesager. Markedet er ikke så stort, men til gengæld meget hyggeligt. Efter nogle timers ophold kører vi med stor julestemning mod Puttgarden, hvor hvorfra vi skal sejle til Rødby. Efter ankomsten til Rødby kører vi tilbage til opsamlingsstederne.

 • Ørslev Rejser forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
28/114 dages julerejse til Güstrow 28. november - 1. december 2021Mere end 83.650,-Bestil

Hotel

Hotel am Schlosspark Güstrow
Hotellet ligger i udkanten af Güstrows gamle bydel og fra hotellet er der udsigt over renæssance-paladset og slotshaven. Hotellet har rummelig foyer, solterrasse samt hotellounge. Elevator, restaurant...