Krakow - Polens kongelige hovedstad

Turen går til Krakow, der er Polen 2. største by og en af landets ældste byer. I en periode på 500 år fra 1038 var byen hovedstad i Kongeriget Polen. Krakow er et populært turistmål takket være de talrige historiske seværdigheder. Byen blev i år 2000 kåret til Europæisk kulturhovedstad, og den gamle bydel blev i 1978 optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste.
På rejsen skal I både opleve det historiske og det moderne Krakow. Vi besøger også en 700 år gammel saltmine og sejler på tømmerflåder. Vi oplever det stalinistiske Krakow og den berømte moderne kirke, kaldet Arken, da den symboliserer Noahs Ark.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1 

Busopsamling og herefter kørsel til Gedser, hvor vi skal med færgen til Rostock. Turen går gennem Tyskland til den polske grænse med passende pauser undervejs. Der vil blive gjort frokost stop, hvor vi nyder de af Ørslevs medbragte 3 håndmadder. Vi ankommer ved 17.30 tiden til hotellet i Zielona Gora, der ligger 400 meter fra byens torv.  Middag på hotellet.  Tid til at se på byen om aftenen.
Overnatning i Zielona Gora.

Dag 2 

Efter morgenmad på hotellet kører vi tidligt mod Krakow . Frokost på restaurant undervejs (inkl.). Vi er fremme ved hotellet ved 15.30 tiden. Middag på restaurant i byen. Vi går til fods til restauranten og oplever lidt af byen.
Overnatning i Krakow.

Dag 3 

I dag starter vi med en byrundtur i mini elbiler med dansk tale. Vi kører/går rundt i den gamle bydel – passerer bl.a. markedspladsen Rynek Glowny, Mariakirken og slutter turen i elbilerne ved Wavel Slottet - de polske kongers residens gennem flere hundrede år. Vi får en rundvisning på slottet og ser de kongelige værelser, gravpladserne m.m. Frokosten på egen hånd i byen. Eftermiddagen  er til fri disposition, dog kan det anbefales at aflægge et besøg i Domkirken. Middag på restaurant i byen.
Overnatning i Krakow.

Dag 4 

Efter morgenbuffeten kører vi på udflugt til saltminerne i Wieliczka, Polens største attraktion – de største saltminer i Europa og 700 år gamle. Vi går gennem minerne med stedkendt lokalguide. På rundvisningen, som varer ca. 2 timer, ser vi, hvorledes minearbejderne, har hugget figurer, relieffer og kapeller ud i de store saltblokke. Efter besøget spiser vi frokost (inkl.) på restaurant nær saltminen. På vej tilbage mod Krakow kører vi til bydelen Nowa Huta, som er et typisk eksempel på symmetrisk, stalinistisk arkitektur med brede gader. Vi besøger også bydelens berømte kirke, som er opført af mere end 2 mill. små sten fra floden Dunajec, og indviet af den polske pave. Middag på restaurant i Krakow.
Overnatning i Krakow.

Dag 5 

Dagen byder på en udflugt med store naturoplevelser.  Vi skal sejle på Dunajec floden, som ligger smukt ved grænsen til Slovakiet i Pieniny Nationalpark. Vi sætter os tilrette i de store tømmerflåder - som egentlig er fladbundede både – og oplever en storslået natur med stejle klippevægge og træer i flodens kant,  mens vi roligt lader bådguiden styre. Sejladsen tager ca. 2,5 time.  Frokost efter sejlturen (inkl.).  Vi kører tilbage til Krakow, og er der sidst på eftermiddagen.
Middag på restaurant i byen.
Overnatning i Krakow.

Dag 6 

Efter morgenmad kører vi mod Wroclaw, hvor vi skal overnatte på Hotel Lothus. Vi ankommer til Wroclaw ved 12.30 tiden, og der er frokost for egen regning. Hotellet ligger lige ved den gamle bydel med 550 meter til byens torv. Eftermiddagen er til fri disposition, eller man kan gå en tur med rejselederen. Wroclaw byder på en smuk gammel bydel, som er værd at spadsere en tur i. Middag på hotellet eller på restaurant.
Overnatning i Wroclaw.

Dag 7 

Nu er det hjemrejsedag og  efter morgenmaden kører vi mod grænsen til Tyskland og videre til Rostock. Der holdes passende pauser undervejs. Frokosten er for egen regning. Kl. 17.00 sejler færgen fra Rostock,. Ankomst Gedser kl. 18.45 og derefter retur til opsamlingsstederne.

Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Helsingør v/ Sundkroen
Hillerød St. v/posthuset
Valby station v/ Lyshøjgårdsvej 
Høje Tåstrup Station v/ Banestrøget
Slagelse Station, Nordre Stationsvej
Ølby Station
Næstved v/ Kvægtorvet
Rønnede afkørsel 37 - p-plads
Stensved afkørsel 41 - p-plads
Vordingborg Rådhus v/borgerservice
Nykøbing F. v/ Cementen
Rødbyhavn v/billetkontrollen
 
Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.