Tyskland - Lübbenau-Spreewald

Tysklands grønne Venedig

Ca. 100 kilometer sydøst for Berlin i delstaten Brandenburg ligger Spreewald, et i Europa enestående naturlandskab, der ofte benævnes ”Tysklands grønne Venedig”. Spreewald blev i 1991 anerkendt af UNESCO som et enestående naturområde. Det dækker et område på 480 km2 og har på forunderlig vis været upåvirket af den udvikling, der har berørt det omkringliggende landskab. Utallige vandløb gennemkrydser her en afsmeltningsdal fra istidens slutning, der er dækket med skov og eng, og floden Spree begynder at ligne et indlandsdelta. Nu til dags er al motorsejlads på det unikke og finmaskede net af småkanaler og bække forbudt, og selv postbuddet må stage sig frem i sin lille postbåd.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Efter endt opsamling kører vi til Gedser, hvorfra vi sejler kl. 09.00. Efter ankomsten til Rostock kører vi til Bernstenland med indlagt frokostpause i form af de af Ørslev medbragte håndmadder. Undervejs besøger vi Niederfinow, der er Tysklands ældste stadig fungerende skibshæveværft. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel tæt ved byen Lübbenau, som danner rammen om Spreewald med den helt unikke natur og kanaler. Kl. 19.00 er der middag på hotellet.

Dag 2
Morgenbuffet på hotellet. Kl. 10.00 tager vi på ”Kahn-fahrt”. Her skal vi opleve en sejltur i de specielle fladbundede fartøjer, som stages frem. Sejlturen kaldes ”Kahn-fahrt”, og her kan man mageligt læne sig tilbage og lade sig fragte gennem det imponerende landskab. Undervejs går vi i land og nyder en ”lokal” frokost. Hele turen varer ca. 5 timer. Når vi kommer tilbage til Lübbenau, venter en tysktalende guide på os og tager os med på en spadseretur gennem Altstadt og viser os byens seværdigheder. Kl. 19.00 er der middag på hotellet.

Dag 3
Morgenbuffet på hotellet. Vi besøger slottet Moritzburg, som er et jagtslot i barokstil i nærheden af Dresden i fristaten Sachsen. Det blev bygget i 1500-tallet af kurfyrst Moritz af Sachsen og senere ombygget af August den Stærke. Det regnes som et af Sachsens smukkeste slotte. Frokost på Mouritzburg`s Café. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Middagen i aften er på Cafe zum Nussbaum, hvor der venter os en rustikal buffet med specialiteter fra egnen og lokalinspireret underholdning. Ca. kl. 20.00 tager vi på en lystur i Kahn, hvor vi skal opleve Spreewald på en sejlads gennem det romantiske og aftenstille landskab.

Dag 4
Morgenbuffet på hotellet. Kl. 09.00 bliver vi hentet af en lokal guide, der vil ledsage os hele dagen på turen gennem Oberspreewald. Kl. 10.00 besøger vi Agurke-fabrikken RABE. Her skal vi se, hvordan en Spreeewald-agurk ender i glasset. Vi bliver budt velkommen med en krydderlikør og smagsprøver på det omfattende agurke-sortiment. Efter besøget kører vi videre gennem landsbyerne, hvor man stadig lever som i fortiden. De fleste steder i Spreewald tales der tysk og sorbisk. Atmosfæren af enkelhed og naturskønhed er det, som gør Spreewald så tiltrækkende. Kulinariske nydelser tilberedes næsten udelukkende af produkter fra lokalområdet. Og så er agurkerne fra området ”verdensberømte”, i hvert fald i Tyskland. Undervejs skal vi besøge museumsøen i Lübben. Frokosten indtages på en lokal restaurant. Sidst på eftermiddagen er vi retur i Lübbenau. Kl. 19.00 er der middag på hotellet.

Dag 5
Morgenbuffet på hotellet. Kl. 10.00 tjek ud og afrejse. Kursen sættes mod nord, og vi spiser frokost på restaurant undervejs. Tid til at grænsehandle inden vi kl. 17.00 tager færgen fra Rostock og ankommer kl. 18.45 til Gedser og derefter kører retur til opsamlingsstederne. 

Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Helsingør v/ Sundkroen
Hillerød St. v/posthuset
Valby St. v/Lyshøjgårdsvej  
Slagelse St. c/Nordre Stationsvej 
Høje Tåstrup St. v/ Banestrøget 
Ølby St. 
Næstved v/Kvægtorvet ved busstop
Rønnede v/afkørsel 37 P-plads
Stensved v/afkørsel 41 P-plads
Vordingborg Rådhus v/borgerservice v/Vævergangen
Sakskøbing St. v/Jernbanegade

Nykøbing F v/Cementen, Nørre Boulevard
Gedser Færgehavn v/billetkontoret
 
Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.