Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Tyskland - Thüringen og Harzen

Saalfeld i Thüringen, denne delstat bliver  kaldt for Tysklands grønne hjerte på grund af den impornerende Thüringen Wald og de dybe ur-bøgeskove. Området er kendt for sit hvide guld - salt, sine overdådige slotte og idylliske middelalderbyer.

Quedlinburg byder på over 1.300 bindingsværkshuse, de fleste med rigt udsmykkede facader. Quedlinburgs harmoniske bybillede er unikt, og byen er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejsedag

  Efter opsamling sejler vi med færgen fra Gedser kl. 09.00 med ankomst til Rostock kl. 10.45. Vi holder et kort stop ved Calle, så der kan grænsehandles. Turen går herefter videre gennem Tyskland forbi byerne Berlin, Halle og Leipzig med indlagte pauser undervejs, hvor der er mulighed for at købe frokost for egen regning. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Saalfeld. hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel. Middag på restaurant.

 • Dag 2: Panoramatur

  Morgenbuffet på hotellet. Der venter os fantastiske naturoplevelser denne udflugtsdag. Vi skal på panoramatur mod Lehesten som ligger syd for Saalfeld i smukke omgivelser, herfra kører vi langs den tidligere DDR-grænse til Bayern gennem meget smukke landskaber til kurbyen Leutenberg - hvor der er mulighed for at spise frokost på en af byens restauranter (for egen regning). Fra Leutenberg går turen nogen få km videre til udsigtspunktet ”Löhma”, der ligger 300 meter over floden ”Saale”. Vi er tilbage i Saalfeld først på eftermiddagen, tid på egen hånd til at opleve byen. Middag på restaurant.

 • Dag 3: Slotsbesøg og rundvisning på bryggeri

  Vi kører til ”Saalfelder Feengrotten” (Feengrotten, der i 1993 blev optaget i Guinness som verdens farverigeste grotte). Turen gennem grotterne varer ca. 40 min. De der ikke ønsker hele turen, kan nøjes med den sidste del af grottebesøget (ca. 20 min.). Vi fortsætter til oplevelsesbryggeriet ”Watzdorf”, hvor vi får en rundvisning. Det vil være muligt at få stillet sulten her for egen regning, inden vi kører nogle få kilometer til Rudolfstadt og besøger et af Thüringens største barokslotte: ”Schloss Heidecksburg”, der ligger højt hævet over landskabet med en enestående udsigt. Vi bliver ledsaget gennem slottets festsale, gallerier og våbenmuseet. Vi slutter af ved Slotscaféen, hvorfra der er en betagende udsigt over Rudolfstadt. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Kl. 18.30 middag på restaurant.

 • Dag 4: Pølsemuseum og Harzen

  Morgenbuffet på hotellet. Vi tjekker ud og kører gennem det smukke landskab nordpå. Vi skal besøge Deutsches Bratwurstmuseum, hvor vi får en rundvisning og en frokost og en lille én(Incl. i prisen). Vi fortsætter til Wernigerode, som er en by med speciel charme. Her har vi cirka 1,5 time på egen hånd inden bussen kører til den smukke by Quedlinburg, hvor vi skal bo på Acron Hotel. I Quedlinburg ligger der mere 1300 bindingsværkshuse, som er bygget i skiftende stilarter gennem 500-600 år i en byplan, der ikke har ændret sig ret meget siden middelalderen. Det meste af Quedlinburg er fredet og optaget som verdenskulturarv af Unesco.
  Efter indkvarteringen spiser vi middag på hotellet.

 • Dag 5: Udflugt til Thale

  Dagens udflugt går til Thale, hvor vi starter med at besøge DDR Museet, og derefter skal vi opleve en af Harzens mest kendte seværdigheder Hexentanzplatz, hvor der er tid til foto- og middagspause. Hexentanzplatz ligger i et af de mest naturskønne områder i det østlige Harzen og er et eftertragtet ferie- og udflugtsmål med en formidabel udsigt over de skovklædte bjerge i Harzen. Vi er tilbage i Quedlinburg først på eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd til at nyde byen og en frokost på en af byens cafeer (for egen regning). Middag på hotellet.

 • Dag 6: Hjemrejse

  Morgenmad på hotellet. Kl. 08.30 tjek ud og afrejse. Vi sætter kursen mod Puttgarden, men inden vi når helt dertil, holder vi frokostpause (Incl. i prisen) på Restaurant Grünen Jäger i Gremersdorf. Derefter det sidste stykke til Puttgarden, hvor vi skal shoppe i Bordershoppen, inden vi tager færgen kl. 16:15 med ankomst i Rødby kl. 17:00, og derefter retur til opsamlingsstederne.

  Ørslev forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
14/46 dages busrejse til Thüringen og HarzenMere end 86.921,-Bestil

Hotel

Hotel Anker + Arcon Quedlinburg
HOTEL ANKER, SAALFELD/THÜRINGEN Hotellet er beliggende midt på markedspladsen i Saalfeld, og er en attraktion i sig selv, med bl.a. Tysklands øldste restaurant. Alle værelser har eget badeværelse. ARC...