Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Danmark - Nordjylland

Maritim stemning ved havet
I Nordjylland er det muligt at nyde skøn natur, spændende kulturoplevelser, hyggelige byer og lækre lokale fødevarer. Vi skal opleve naturens kræfter, når 2 have mødes på Grenen. Vi kommer også rundt til mange naturskønne områder og hyggelige byer. Vi skal bl.a. en tur med den berømte Sandorm i Skagen, besøge det lokale mejeri og besøge Thorupstrand, der er blevet kendt i hele landet fra tv-serien om ”Gutterne på kutterne”. Det vestlige Jylland med Mors og blomsterparken Jesperhus besøges, og i den nordøstlige del besøger vi Læsø med en lokalguide, som beretter om øen.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Dag 1: Rejsedag med besøg hos Aabybro Mejeri

  Efter endt opsamling går turen via Fyn og Østjylland til Nordjylland. Undervejs spiser vi de medbragte håndmadder til frokost. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Åbybro Mejeri, hvor vi skal have en rundvisning. Aabybro Mejeri er et af landets ældste mejerier grundlagt i 1888 af 7 gårde. Hver dag modtages mælk, som forarbejdes til friskkærnet smør, rygeost, knapost og RYÅ IS. Efter rundvisningen fortsætter vi til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Thorupstrand og Jesperhus Blomsterpark

  Morgenbuffet på hotellet. I dag skal vi over 3 broer og med en lille færge. Vi starter med at besøge den lille fiskerby Thorupstrand, som er Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskerbådene trækkes op på stranden. Måske møder vi ”Gutterne på kutterne” - de lokale helte Jan, Jesper og Johnny kendt fra tv-serien af samme navn. Derfra via Thisted og Mors til Jesperhus Blomsterpark, som modtager os med klare farver og dejlige dufte fra tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter, der præger den 8 ha. store park. Der er god tid til at opleve parken og en frokost på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Åbybro. I Løgstør får vi buskaffe ved den håndudgravede Kanal. Herfra mod Agger-sund og Brovst til hotellet. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Skagen

  Morgenbuffet på hotellet. Vi kører til Skagen og tager Sandormen ud til Grenen. Sandormen er den berømte vogn, trukket af en traktor, der transporterer folk ud til selve Grenen - spidsen af Skagens Odde dannet af sand, der af havet transporteres nordpå langs hele Jyllands vestkyst. Ved Grenen er der tid til at dyppe fødderne i Skagerrak og Kattegat, inden vi tager tilbage til bussen og kører ind til Skagen centrum, hvor der bliver tid på egen hånd til at spise frokost og se på byen. Sidst på eftermiddagen kører vi i vestlig retning mod Lønstrup og Rubjerg Knude Fyr, hvor vi får buskaffe og nyder udsigten til fyret. Middag på hotellet

 • Dag 4: Læsø

  Morgenbuffet på hotellet. Vi kører mod Frederikshavn og tager undervejs et stop og går de små 200 meter ind i skoven og ender ved udsigtspunktet Pikkerbakken, hvor der er udsigt til Frederikshavn og Hirsholmene. Vi sejler herefter til Læsø og spiser frokost på en restaurant, inden en lokalguide stiger på bussen og de næste timer fortæller om den spændende ø. Derefter er der tid på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet. Vi spiser middag ombord på færgen. Vi er tilbage på hotellet ca kl. 21.30.

 • Dag 5: Horsens fængselsmuseum og hjemrejse

  Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Vi kører via Ålborg til Horsens, hvor vi skal besøge Europas største fængselsmuseum. Museet har vundet flere internationale priser for sin spændende og levende formidling af fængselslivet. Vi ser også den 18 m lange flugttunnel fra 1949. Vi kører herefter til Alrø, hvor vi spiser frokost på øens traktørsted, inden vi kører tilbage mod opsamlingsstederne. Forventet ankomst først på aftenen.

 • Ørslev Rejser forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
19/85 dages busrejse til Nordjylland 19. - 23. august 2021Mere end 84.860,-Bestil

Hotel

Hotel Søparken
Hotellet ligger lige ved hovedvejen og byder på udsigt over Åbybro Sø og gratis WiFi. Blokhus Strand ligger 20 min derfra. Alle værelser har tv og eget badeværelse med bruser. Mange af værelserne byde...