Danmark - Nordjylland

Maritim stemning ved havet
I Nordjylland er der mulighed for at nyde skøn natur, spændende kulturoplevelser, hyggelige byer og lækre lokale fødevarer. Oplev naturens kræfter når 2 have mødes på Grenen. På vores tur kommer vi rundt til mange naturskønne områder og hyggelige byer. Vi skal bl.a. en tur med den berømte Sandorm i Skagen, besøge det lokale mejeri og besøge Thorupstrand, der er blevet kendt i hele landet fra tv-serien om ”Gutterne på kutterne”.

Pris fra:
4.565,-
Dage:5
• Bustransport i 3-4* turistbus
• 4 x overnatninger
• 4 x morgenbuffet
• 1 x håndmadder på udrejsen
• 3 x frokost
• 3 x middag på hotellet
• 1 x middag på Læsøfærgen
• Tur med Sandormen
• Rundvisning på Aabybro Mejeri
• Entré til Skulpturparken Blokhus
• Udflugt til Læsø inkl. lokalguide
• Rundvisning i Mønsted Kalkgruber
• Dansk rejseleder på hele rejsen
• Lovpligtige skatter og afgifter
Transportmåde:Turistbus
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Efter endt opsamling kører vi via Fyn og Østjylland til Nordjylland. Undervejs spiser vi de medbragte håndmadder til frokost. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Åbybro Mejeri, hvor vi skal have en rundvisning. Aabybro Mejeri er et af landets ældste mejerier grundlagt i 1888 af 7 gårde omkring Aabybro. Hver dag modtages der mælk, som forarbejdes til friskkærnet smør, rygeost, knapost og RYÅ IS. Efter rundvisningen fortsætter vi til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret. Middag på hotellet.

Dag 2
Morgenbuffet på hotellet. Vi kører til Skagen, hvor vi skal med Sandormen ud til Grenen. Sandormen er den berømte vogn, trukket af en traktor, der transporterer folk ud til selve Grenen - spidsen af Skagens Odde dannet af sand, der af havet transporteres nordpå langs hele Jyllands vestkyst. Ved Grenen bliver der tid til at dyppe fødderne i Skagerrak og Kattegat, inden vi tager Sandormen tilbage til bussen og kører ind til Skagen centrum, hvor der bliver tid på egen hånd til at spise frokost og se nærmere på byen. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Åbybro. Middag på hotellet.

Dag 3
Morgenbuffet på hotellet. Vi kører til Understed, hvor vi nyder den smukke udsigt over Frederikshavn og Hirsholmene. Hvis vejret tillader det, kan vi se helt til Læsø, som vi efterfølgende sejler over til. Efter ankomsten til Læsø spiser vi frokost på en restaurant, inden en lokalguide stiger på bussen og de næste par timer fortæller os om den spændende ø. Derefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet. Vi spiser middag omborg på færgen. Vi er tilbage på hotelelt ca kl. 21.30.

Dag 4
Morgenbuffet på hotellet. I dag skal vi besøge Skulpturparken Blokhus, som er måske Danmarks smukkeste og største skulpturpark fyldt med fantastiske skulpturer i bl.a. sand, træ, beton, jern, metal, sten, granit, bronze mv. Efterfølgende kører vi til den lille fiskerby Thorupstrand som er Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskerbådene stadig bliver trukket op på stranden. Vi spiser frokost i den lokale fiskerestaurant, inden vi har mulighed for at følge aktiviteterne på tæt hånd, handle i butikken og få en snak med fiskerne, og måske er vi heldige at møde ”Gutterne på kutterne” - de lokale helte Jan, Jesper og Johnny kendt fra tv-serien af samme navn. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Åbybro. Middag på hotellet.

Dag 5
Morgenbuffet på hotellet og tjek ud. Vi kører via Løgstør til Viborg, hvor vi skal have en rundvisning i Mønsted Kalkgruber, hvor der i mange århundreder er blevet brudt kalk til bl.a. fremstilling af mørtel til opbygning af kirker. I dag er det en turistattraktion, hvor der afholdes koncerter, og så bruger Arla en del af minen til modning af Riberhus grubeoste. Efter rundvisningen spiser vi frokost ved kalkgruberne, inden vi kører tilbage mod Sjælland. Forventet ankomst først på aftenen.

Ørslev Rejser forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Busopsamling

I følgende byer afhenter vi på faste opsamlingssteder vores gæster:
 
Slagelse St. v/Nordre Stationsvej
Næstved v/Kvægtorvet ved busstop
Rønnede v/afkørsel 37 P-plads
Vordingborg Rådhus v/borgerservice v/Vævergangen
Stensved v/afkørsel 41 P-plads
Stege v/ Rema 1000
Nykøbing F v/Cementen, Nørre Boulevard
 
Hvis du ikke kan finde et opsamlingssted i nærheden af din bopæl, er du velkommen til at ringe og forhøre dig.
Hvis man er en gruppe på min. 15 personer kan vi arrangere opsamling efter ønske.

Såfremt der er meget få tilmeldte på det enkelte opsamlingssted, forbeholder vi os ret til at ændre opsamlingssted.

Mødetid er 15 min. før afrejsetidspunktet.
Afrejsetidspunkter på de enkelte opsamlingssteder vil fremgå af det tilsendte deltagerbevis.

Afgange og priser

AfrejseDestinationLedige pladserFra pris
17/65 dages busrejse til Nordjylland24.565,-Bestil

Hotel

Hotel Søparken

Hotel Søparken

Hotellet ligger lige ved hovedvejen og byder på udsigt over Åbybro Sø og gratis WiFi. Blokhus Strand ligger 20 min derfra. Alle værelser har tv og eget badeværelse med bruser. Mange af værelserne byde...