Skip to main content
Her starter forventningens glæde

22-08-2018: Ørslev sælger busser men rejser stadig

Ole Pedersen har solgt turistbusdelen af sin forretning i Ørslev til Slagelsevirksomheden Egons A/S. I første omgang forbliver busser og medarbejdere på adressen i Ørslev. Ørslev Rejser og rutebilskørsel fortsætter som hidtil med Ole Pedersen ved roret.

I 1982 overtog de to brødre Ole og John Pedersen firmaet Ørslev Turistbusser, som forældrene startede til­bage i 1966, først som taxa­virksomhed, siden buskørsel. Næste år har John Pedersen valgt at trække sig tilbage og gå på pension, og Ole Peder­sen har derfor besluttet at sælge sine turistbusser fra.
Der står ikke en tredie ge­neration i familien klar til at tage over efter de to brødre, og Ole vil derfor koncentrere sig om det, han selv er bedst til - nemlig grupperejser som eksempelvis cykelrejser - og skille sig af med værksteds­delen, som hans bror står for. Det er Egons Busser i Sla­gelse, der per 1. juli i år har overtaget Ørslevs turistbus­ser, men de holder stadig på Københavnsvej 347 i Ørslev, og det bliver de umiddelbart ved med. Ole Pedersen lejer nemlig bade kontor og bus­plads ud til Egons Busser, som således kan bibeholde busserne i det område, de primrert skal bruges. I første omgang bibeholder Egons Busser Ørslevs logo og navn pa busserne, men har også tilføjet sit eget.

Fortsætter rejsebureau
Ole Pedersen præciserer, at det kun er turistbusdelen af sin virksomhed, der er solgt.
- Vi kører stadig rejser, ruter, skolebusser, handicapkørsel, gruppe rejser og Team Ryn­keby gennem Rejsebueauet, fortræller Ole Pedersen, der oplever en stigende inte­resse for især cykelturisme og grupperejser eksempelvis for pensionistforeninger og virksomheder. I fremtiden vil han saledes kunne udvikle sine cykelrejser og håber blandt andet, at en aftale med en tysk virksomhed falder på plads, så Ørslev Rejser også skal til at planlægge cykelrej­ser for tyskerne.

Samarbejde førte til køb
- Egons og Ørslev har gen­nem er årrække haft et rigtig godt samarbejde og overta­gelsen af Ørslev Turistbusser sker som en naturlig del af dette samarbejde, udtaler Ole Pedersen, hvis medarbejdere på turistbusdelen også er overført til Egons Busser.
- Det har været en god pro­ces, og det har været meget vigtigt for mig, at finde en god og troværdig køber til Ørslev Turistbusafdeling, fortsætter han.

Neddrosler efter 52 år
Ørslev Koncernen startede i 1966 som taxiforretningen "Ørslev Minibil" grundlagt af Knud og Inger Pedersen. Senere blev virksomheden til Ørslev Turisttrafik, Ørslev Rejser og Ørslev Turistbus­ser - i daglig tale blot kaldet 'Ørslev' og i 1982 overtaget af sønnerne John og Ole Pe­dersen.
Per 1. juli har Egon Busser overtaget turistbusdelen af virksomheden, mens Ole Pe­dersen beholder Ørslev Rej­ser og rutebuskørslerne. 

Kilde: Sydsjællands Tidende d. 21. august 2018

Fritekstsøgning
Kontakt os
Adresse:
Ørslev Gruppe og Specialrejser A/S
Københavnsvej 347
DK-4760 Vordingborg